På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Teknikinformatör

Teknikinformatör

Hermods Yrkeshögskola

Teknikinformatör

Har du en teknisk bakgrund och drömmer om att arbeta som teknisk informatör, redaktör eller kommunikatör? Ju mer teknik vi har i samhället desto mer teknisk information kommer det att behövas. Efter vår yrkeshögskoleutbildning kommer du att ha god kompetens av hur du använder och publicerar information i nya kanaler och medier med hjälp av olika verktyg och system.

Teknik finns överallt och spelar en roll i nästan alla sammanhang. Ny teknik behöver beskrivas, tekniska produkter och användningen av dem behöver åskådliggöras och förklaras. Därmed blir teknisk information som är pedagogisk, attraktiv och användarvänlig allt viktigare.

Utvecklingen har inneburit att teknikbranschen i Sverige har ett stort behov av teknikinformatörer och tekniska skribenter. I dagsläget har de svårt att rekrytera personer som kan detta och hitta rätt kompetens.

Efter utbildningen kan du främst arbeta som teknikinformatör, teknisk skribent, redaktör och kommunikatör men även som informationsutvecklare och informationsdesigner. Du kommer att ha din bas i din tekniska kompetens men är skicklig och driven också språkligt och kommunikativt och kan hantera verktyg och produktionsmetoder för modern, digital information.

 

DISTANS (Solna kommun)

220 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-06-14

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD