VVS-ingenjör inriktning energi

Som VVS-ingenjör projektleder, designar och förvaltar du installationer och teknikfrågor i fastigheter på ett så energisparande och effektivt sätt som möjligt. Du skapar trivsamma, energioptimerade och välfungerande inomhusmiljöer för människor att bo och arbeta i.

Du är alltså i mitt i framtidens viktigaste frågor. I arbetet utför du beräkningar och kalkyler samt jobbar i designprogram för att läsa och skapa såväl ritningar som manualer. I konstruktionsarbetet arbetar du ofta väldigt nära den verksamhet som ska utnyttja byggnaden vilket gör att projektarbete, kommunikation och samarbete också är kompetenser du får i utbildningen. Om du ansvarar för ett helt projekt, från början till slut, planerar du produktionen av ekonomi, tid och personal. VVS står för värme, ventilation och sanitet.

Den här utbildningen är för dig som har ett intresse för teknik, problemlösning, design, miljö och projektledning. Bli framtidens VVS-ingenjör och arbeta med att energieffektivisera bostäder och fastigheter, antingen i nyproduktion eller i den omställning som ska göras i det redan byggda beståndet.

För att bli antagen till utbildningen VVS-ingenjör inriktning energi krävs grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper, eller motsvarande:

  • Lägst betyget E/3/G i Matematik 2
  • Lägst betyget E/3/G eller motsvarande kunskaper i Matematik 2