På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

VVS-ingenjör

VVS-ingenjör

Hermods Yrkeshögskola

VVS-ingenjör

Denna utbildning passar dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med teknik.

Som VVS-ingenjör arbetar du med att energieffektivisera inomhusmiljöer. Det är en stor brist på VVS-ingenjörer på grund av den ökande nybyggnationen av bostäder och andra fastigheter samtidigt som många av de gamla fastigheterna behöver renoveras.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du arbeta som projektledare för tekniska VVS-system i nybyggnationer eller ombyggnationer. Du kan även arbeta som konstruktör och designa tekniska system. Du kan arbeta för ett stort entreprenadbolag eller för ett mindre företag som är specialiserat på VVS.

Innehåll och upplägg
Utbildningen till VVS-ingenjör behandlar VVS i ett större systemtekniskt perspektiv. Fokus ligger på tekniska, ekonomiska, och produktionstekniska VVS-installationer i vårt samhälle. Projektarbete och rapportskrivning löper tillsammans med problembaserat lärande och upplägget efterliknar näringslivets arbetssätt med projektgrupper och återkommande möten med resultatredovisning i bland annat rapportform.

Utbildningen stimulerar de studerande till initiativförmåga och ett entreprenöriellt tänkande. Du läser ämnen som värmeinstallationer, ventilation, kylteknik, byggkonstruktion samt styr-, regler och övervakningsteknik.

En tredjedel av utbildningen är förlagd ute på företag, så kallat Lärande i arbete (LIA). Dessa perioder ger dig chans att praktisera dina teoretiska kunskaper samtidigt som du skapar dig ett nätverk av kontakter som du kan använda efter avslutad utbildning.

Våra samarbetspartners
De företag som Hermods samarbetar med ser till att utbildningen håller hög kvalitet och att utbildningens innehåll överensstämmer med de behov och krav som arbetslivet ställer. 

  • GK
  • ATN Bygg och FA Service
  • Assemblin
  • Baldex
  • Stjernfeld
  • Erelko AB
  • Ab rörläggaren
  • Isaksson Rekrytering o Bemanning

 

400 YH-poäng

Start *

2018-08-01

2019-08-01

2020-08-03

Slut

2020-06-12

2021-06-11

2022-06-10

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2018-06-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt