På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Arbetsledare för kyrkogårdsförvaltning

Arbetsledare för kyrkogårdsförvaltning

Hvilan Utbildning

Arbetsledare för kyrkogårdsförvaltning

Efterfrågan på arbetsledare med grön utbildning och kompetens att leda och planera arbetet på kyrkogårdar är stor – du behövs!

Utbildningen Arbetsledare Kyrkogårdsförvaltning passar dig som har arbetslivserfarenhet inom den gröna branschen och tycker om att arbeta utomhus, organisera, leda och få dina medarbetare att trivas. Utbildningen ger goda kunskaper i organisation, ledarskap, förvaltning, ekonomi och IT, växtkännedom, marklära, begravningsverksamhet, anläggning, kulturmiljö samt skötsel och underhåll.

Som arbetsledare har du lätt för att tycka om människor, motivera andra att växa, ta ansvar och att utveckla din egen arbetsledande yrkesroll i ett coachande ledarskap.

I utbildningen får du goda kunskaper om vikten av en god psykosocial arbetsmiljö, arbetsmiljölagar, ekonomiskt uppföljningsarbete, kvalificerad skötsel och anläggning av kyrkogårdens kulturhistoriskt värdefulla gröna miljöer, ett fördjupat sortiment av växter och deras användning och skötsel.

Som arbetsledare måste du kunna prioritera, planera personal- och maskinbehov, strukturera och dokumentera projekt, leda skötsel- och anläggningsinsatser mot mål utifrån kyrkogårdsmiljöns specifika förutsättningar, nyckeltal och uppsatta budget. Mötet med besökare på kyrkogården är av yttersta vikt, att bemöta med lugn och värdighet på ett professionellt sätt.

I arbetet behöver du även kunna identifiera ett fördjupat sortiment lignoser, perenner och annueller samt ogräs i olika utvecklingsstadier, utföra kalkyler och kostnadsberäkningar för fastighets-, skötsel- och anläggningsarbeten, medverka vid upprättande av budget samt skriva och presentera rapporter.

Utbildningen och lärarna
Lärarna och yrkesinstruktörerna har en hög ämneskompetens och erfarenhet av individualiserad undervisning och ett didaktiskt förhållningssätt. Under utbildningen används en variation av undervisningsmetoder för att ge dig som studerande goda förutsättningar att nå utbildningsmålen. Undervisningen sker genom föreläsningar, praktiska övningar, demonstrationer, workshops, laborationer, studiebesök, exkursioner, flipped classroom och fördjupningar i form av seminarier.

Efter utbildningen kan du arbeta som:
Arbetsledare kyrkogård, Kyrkogårdsvaktmästare, Kyrkogårdsförvaltare, Lagbas/lagledare kyrkogård, Kyrkogårdsförman.

För mer information:
Linda Hallström, Bitr. rektor och utbildningsledare
040- 46 37 09

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-11-01

Slut

2020-03-31

2021-02-26

Studietakt

100%

Branscher

Djur & natur

Sista ansökn.dag *

2019-07-26

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Hvilan Utbildning

Laddar...

Hvilan Utbildning

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Arbetsledare för kyrkogårdsförvaltning på Hvilan Utbildning.