På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Film

Automationsingenjör Processindustri

Automationsingenjör Processindustri

Iris Hadar AB

Automationsingenjör Processindustri

Det är stor är efterfrågan på automationsingenjörer. Denna utbildning ger goda chanser till jobb!

Utbildningen erbjuds i Stockholm, Malmö, Sundsvall och Gävle.

Automation anses, tillsammans med maskininlärning och AI, vara det som kommer att betyda mest för Sveriges industri framöver – både vad gäller effektivisering och CO2-omställning. Men idag råder stor brist på  automationsingenjörer som behövs för att göra jobbet. Automationsingenjör processindustri via Iris YH är därför en utbildning helt rätt i tiden.

Automationsingenjör är ett avancerat yrke som kräver kunskaper, färdigheter och kompetenser inom flera olika områden exempelvis, projektledning, programmering, automationsteknik och systemintegration. Du ska kunna hantera olika styrsystem kopplade till driften av processanläggningar inom industrin.

Automation är en central del i alla industrier och som automationsingenjör har du en betydande roll för samhället. Det är automationsingenjören som kontrollerar och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till så att tillverkningen med både processer och maskiner hela tiden förbättras, utvecklas och optimeras, vilket ställer dig inför olika spännande utmaningar i den här utbildningen.

Utbildningen till automationsingenjör via Iris YH är 2 år lång och utbildningen passar dig med analytisk förmåga och som gillar problemlösning. Dina intressen rör sig troligen kring teknik och programmering.

En stor del av utbildningen består av LIA (lärande i arbete). Under LIA får du träning i yrkesrollen och kontakter i arbetslivet som mycket väl kan leda till jobb efter examen. LIA är en central del i utbildningen. Då får du arbetslivserfarenhet genom att kombinera studier med praktik i näringslivet.

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta inom processindustrin med ett ansvar för deras styrsystem, men du får även möjlighet att axla andra yrkesroller också. Arbetsmarknaden finns främst i tillverkningsindustrin, inom till exempel belysning och ventilation.

  • Automationsingenjör
  • Automationstekniker
  • Processingenjör
  • Styr- och reglertekniker

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-08-01

2023-08-01

Slut

2023-06-23

2024-06-14

2025-06-20

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Automationsingenjör Processindustri på Iris Hadar AB.