På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

IT-projektledare

IT-projektledare

JENSEN yrkeshögskola

IT-projektledare

Bli IT-projektledare på 1,5 år!
Det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden och i din framtida roll kommer du kunna leda nationella och internationella projekt inom IT med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik.

Snabbaste vägen till nytt jobb
Utbildningen riktar sig till dig som på bara tre terminer vill ta ett karriärsteg och bli IT-projektledare. Det finns en stor efterfrågan på arbetsmarknaden och i din framtida roll kommer du att kunna leda nationella och internationella projekt inom IT-området med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt.

LIA på spännande företag
Undervisningen sker i klassrum med kompetenta föreläsare från branschen. En tredjedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, så kallad LIA (Lärande i arbete). Många av företagen som har tagit emot våra studenter på LIA  har varit så nöjda att de erbjudit dem anställning direkt efter utbildningen. 9 av 10 deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch.

Utbildningsinnehåll
Utbildningen ger dig kunskap om hur en IT-avdelning arbetar och vanligt förekommande vokabulär inom IT-projektens olika leveransformer. Den behandlar de vanligaste förekommande projektmetodikerna (PROPS, PRINCE2, PMP osv) och de vanligaste förkommande projektleveransformerna (Agil, SCRUM osv). Du får lära dig mer om riskerna inom IT-projekt samt att följa dess processer och strukturer. Vidare kommer du få färdigheter i bland annat att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och kravställa för IT-projekt. Du får kunskaper om affärsnyttan och ekonomin i IT-projekt samt hur du hanterar svåra samtal och gruppdynamiska processer. I den klassrumsförlagda delen av utbildningen ligger fokus på att ge en teoretisk grund för yrkesrollen medan LIA-perioden ger dig praktiska kunskaper samt möjlighet till val av inriktning.

Det här blir du
Efter utbildningen kommer du kunna arbeta självständigt som projektledare i nationella och internationella projekt inom IT-området med fokus på ett agilt och entreprenöriellt förhållningssätt och enligt PRINCE2s projektmetodik.

Längd: 3 terminer varav en tredjedel LIA (Lärande i arbete)

Kontaktperson
AnnaCarin Rödjegård
0737-73 92 63

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-03-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Reportage om utbildningen

Webbapplikationsutvecklare på JENSEN yrkeshögskola

Webbapplikationsutvecklare på JENSEN yrkeshögskola Är du intresserad av applika...
Läs mer