På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

JavaScript-utvecklare

JavaScript-utvecklare

JENSEN yrkeshögskola

JavaScript-utvecklare

Utbildningen riktar sig till dig som vill utveckla mjukvara för webben
JavaScript är ett språk som på kort tid har fått många nya användningsområden. Med programmeringsspråket JavaScript kan du bygga avancerad funktionalitet både för webbläsare och server. Du lär dig även hur man utvecklar cross-platform hybridappar i HTML5. Under utbildningen får du lära dig de viktigaste nya ramverken och verktygen som exempelvis AngularJS, node.js och Phonegap. Efter avslutad utbildning kan du välja om du vill satsa på frontend- eller backendutveckling, alternativt både och. Kompetens inom det här området är oerhört efterfrågad av arbetsgivare!

LIA på spännande företag
Undervisningen sker i klassrum med kompetenta föreläsare från branschen. En fjärdedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, så kallad LIA (Lärande i arbete). Många av företagen som har tagit emot våra studenter på LIA har varit så nöjda att de erbjudit dem anställning direkt efter utbildningen. 4 av 5 deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch inom 6 månader efter examen.

Utbildningsinnehåll
Utbildningen ger dig teoretisk och praktisk kunskap inom programmering med JavaScript och HTML5. Under utbildningens gång lär du dig att bygga mjukvara av gradvis ökande svårighetsgrad. Du bygger på dina grundläggande kunskaper om webbprogrammering för att kunna skapa avancerade webbgränssnitt som motsvarar de krav marknaden ställer på anpassning för olika skärmar och plattformar. Du får erfarenhet av aktuella utvecklingsmiljöer, verktyg och ramverk för en webbapplikationsutvecklare. Under utbildningen lär du dig också att arbeta med metoder som scrum, xp och testdriven utveckling.

Det här blir du
Efter utbildningen kommer du kunna arbeta som kvalificerad webbutveklare. Du har kompetens för att utveckla webbapplikationer, så kallade molntjänster, eller skriva mjukvara för servrar i JavaScript. Du kan också arbeta med att utveckla plattformsoberoende mobilapplikationer med HTML5. Under sista året ingår en valbar kurs (frontend eller backendutveckling) samt ett examensarbete, vilket ger dig möjlighet att specialisera dig inom den nisch som leder till det jobb just du vill ha efter examen.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2018-06-30

Studietakt

100%

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD