På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Systemutvecklare JAVA

Systemutvecklare JAVA

JENSEN yrkeshögskola

Systemutvecklare JAVA

Bli Systemutvecklare inom java - på 2 år! 
Java är ett av världens största programmeringsspråk och är en ständigt efterfrågad kompetens, eftersom i stort sett alla företag har något av sina verksamhetskritiska system byggt i Java.

Snabbaste vägen till nytt jobb
Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig ett objektorienterat programmeringsspråk för att kunna arbeta som systemutvecklare. Java är en såpass utbredd miljö att du efter denna utbildning har möjlighet att rikta in dig på en roll som passar den du är. Exempel på en efterfrågad specialistkompetens för en Javautvecklare är hur man får olika system att kommunicera med varandra på ett effektivt sätt, så kallad integration. Den som vill ha ett mer förutsägbart arbete där förändringarna inte sker lika snabbt kan satsa på en karriär inom systemunderhåll, alltså att underhålla befintliga system. Detta är bara två exempel av många roller inom systemutveckling. Java är ett av världens största programmeringsspråk och är en ständigt efterfrågad kompetens, eftersom i stort sett alla företag har något av sina verksamhetskritiska system byggt i Java.

LIA på spännande företag
Undervisningen sker i klassrum med kompetenta föreläsare från branschen. En fjärdedel av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, så kallad LIA (Lärande i arbete). Många av företagen som har tagit emot våra studenter på LIA  har varit så nöjda att de erbjudit dem anställning direkt efter utbildningen. 4 av 5 deltagare som genomför våra Yh-utbildningar får jobb i rätt bransch.

Utbildningsinnehåll
Utbildningen ger dig teoretisk och praktisk kunskap inom objektorienterad programmering med Java som huvudspråk. Under utbildningens gång lär du dig att bygga mjukvara av gradvis ökande svårighetsgrad. Du bygger på dina grundläggande kunskaper om programmering och lär dig skriva kod enligt vedertagna standarder, vilket gör det lätt för andra att arbeta vidare med det du byggt. Du får erfarenhet av aktuella utvecklingsmiljöer, verktyg och ramverk för en Javautvecklare. Under utbildningen lär du dig också att arbeta med metoder som scrum, xp och testdriven utveckling. 

Det här blir du
Efter utbildningen kommer du kunna arbeta som systemutvecklare inom Java. För den som är intresserad av att lära sig det närbesläktade språket C# finns även möjligheten att arbeta som .NET-utvecklare. Framtida karriärmöjligheter finns både inom systemarkitektur eller projektledning.

Längd: 4 terminer varav en fjärdedel LIA (Lärande i arbete).

Urval av företag i utbildningens ledningsgrupp: Layer 10, Experis och Jordbruksverket

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2018-06-08

Studietakt

100%

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD