På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Byggproduktionsledare

Byggproduktionsledare

Lapplands Lärcentra

Byggproduktionsledare

Vill du bygga din framtid och göra karriär i en bransch med stor efterfråga av arbetskraft? Är du resultatinriktad? Tycker du att det är intressant att samarbeta med andra, ta ansvar och att arbeta med planering? Är du dessutom kreativ, har förmåga att arbeta självständigt och tycker det är intressant med problemlösning? Då kan utbildningen till byggproduktionsledare vara något för dig.

Efterfrågan på utbildade byggproduktionsledare är stor. Vid varje bygg- och anläggningsprojekt behövs en ledare som kan koordinera och planera bygget. Den stora efterfrågan på arbetskraft beror på en markant ökning av anläggnings-, industri- och husbyggnationer dessutom ett ökat antal pensionsavgångar.

Samverkan med arbetslivet
Utbildningen är framtagen i samverkan med byggbranschen och har en tydlig näringslivsinriktning. Kursinnehållet är anpassad utifrån branschens krav och behov av kvalificerade kunskaper.

Valbara kurser:

 • Inriktning husbyggnad: Fördjupning Byggprocessen 35 yhp
 • Inriktning mark och anläggning: Fördjupning Anläggningsarbete 35 yhp

Du väljer inriktning ”Husbyggnad” eller ”Mark och anläggning”. I utbildningen som är knappt två år kombinerar du teori, praktiska övningar och LIA (Lärande i arbete). LIA har du i två perioder, totalt i 20 veckor. LIA:n kan du med fördel göra på något av våra samarbetsföretag.

Du som väljer att gå denna utbildning kommer att få redskap att leda och planera det dagliga arbetet inom mark och anläggning eller husbyggnad. Du kommer att få teoretiska kunskaper i ekonomi, juridik, ledarskap, arbetsmiljö och kvalitetsmässiga aspekter av verksamheten. Du kommer även att få kunskap om bl.a., material, byggmätning byggprocessen och byggteknik.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha färdigheter i att:

 • Planera, leda och följa upp bygg-eller anläggningsprojekt så att de uppfyller kunder och myndigheters krav med hänsyn tagen till hållbarhet, juridik och byggteknik
 • Tolka anbud, lämna offerter samt planera och välja inköp gällande rådande projekt
 • Leda mindre grupper samt lösa mindre konflikter och motsättningar
 • Tolka ritningar, beskrivningar och anvisningar samt kunna kommunicera dessa
 • Organisera det dagliga arbetet i ett projekt också med hjälp av ett annat språk än svenska

Arbetsmarknad

 • Biträdande arbetsledare
 • Byggproduktionsledare
 • Projektledare, bygg och anläggning
 • Byggledare

Upplägg av utbildningen
Utbildningen är på heltid. Utbildningsort är Gällivare men utbildningen kan läsas från lärcentra i Jokkmokk, Kiruna, Pajala, Kalix, Luleå och Piteå.
Ett fåtal träffar är förlagda till Gällivare respektive en av kustorterna – du väljer själv vilken av orterna du deltar ifrån.

Kontakt
Petra Stålnacke
Mobil: 070-254 07 73

380 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-09-02

Slut

2020-05-29

2020-06-12

2022-06-12

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-05-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt