På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Vattenkrafttekniker

Vattenkrafttekniker

Lapplands Lärcentra

Vattenkrafttekniker

Energibranschen behöver dig! Utbilda dig till ett yrke som branschen efterfrågar.

Som vattenkrafttekniker / anläggningstekniker kommer du att arbeta med drift och underhåll i en energproducerande anläggning / en kraftstation eller ett värmekraftverk som drivs med generator/turbin.

Arbetsuppgifterna kan bestå av rondning av stationer, övervaka processer, utföra besiktningar och göra felsökningar utifrån anläggningarnas kvalitetskontroller samt att värdera och analysera teknisk information,  uppdatera stationsdokument digitalt och manuellt m.m. Du kan även välja att arbeta på en driftcentral med operativt arbete. I yrket kan beredskapstjänstgöring ingå.

För att garantera hög säkerhet bedrivs fortlöpande säkerhetsutbildningar i företagen. För att göra dig så anställningsbar som möjligt, får du de säkerhetsutbildningar som branschen kräver.

Distansstudier och obligatoriska labbveckor i Jokkmokk
Distansstudier
Utbildningen sker på distans men kan med fördel läsas vid ett lärcentra som i Jokkmokk, Kiruna, Pajala, Gällivare, Sollefteå, Lycksele eller någon annan ort vi samverkar med. Lektioner sker dagligen ca 25 tim/vecka. Det som krävs av den studerande för att följa lektionerna är en dator, Internetuppkoppling, ett bra headset alt. hörlurar och mikrofon samt en webbkamera. Vid starten av utbildningen går vi igenom studieteknik och testar tekniken. De studerande får möjlighet att träffa utbildningsteamet som går igenom vilka undervisningsmetoder som varje kurs består av; föreläsningar med läraren i klassrummet, interaktiva kurser, digitala diskussionsforum, streamede föreläsningar, studiehandledning enskilt/i grupp, skriftliga och muntliga inlämningsuppgifter samt skriftliga tentamen och praktiska laborationer.

Obligatoriska samlingstillfällen i Jokkmokk
ca 2 gånger/termin samlas alla studerande, oavsett ort, i Jokkmokk för labbveckor då de praktiska färdigheterna i vår maskinhall och i en anläggning sker. Dessa samlingstillfällen är obligatoriska för att klara kurserna. Resor och logi i samband med labbveckor står den studerande för själv.

För mer information om utbildningens innehåll eller genomförande mailar du Monica Wennberg eller ringer 0971 - 173 63

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-26

2020-08-24

Slut

2020-05-15

2021-05-14

2022-05-13

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-05-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt