På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Automation PLC inom energiproduktion

Automation PLC inom energiproduktion

Lernia Yrkeshögskola

Automation PLC inom energiproduktion

DETTA ÄR EN KORT YH-UTBILDNING

Den här utbildning har en mycket tydlig koppling till arbetslivet, bland annat på grund av att delar av utbildningen sker ute på företagen, så kallat LiA (lärande i arbetslivet). På det sättet integreras det praktiska lärandet på arbetsplatsen med det teoretiska lärandet under utbildningstiden.

Utbildningen, som ger fördjupad kunskap om PLC-system och sekvensprogrammering, erbjuds på distans och halvfart och kan därför kombineras med arbete.

Efter den här utbildningen kan du i stor utsträckning delta i avancerat utvecklingsarbete och driftsätta digitaliserade rutiner. Detta bl.a för att du under utbildningens gång lär dig att beskriva PLC-system och dess kopplingar, förstå hur olika givare inom industrin fungerar och hur de kommunicerar med PLC:et.
Utbildningen ger även större förståelse om vad som händer med signalen från givare till PLC, och vidare till aktuator. Efter genomgången utbildning har du kunskap i att skriva program med logiska funktioner och användning av funktionsblock,  kan använda programspråk som ladder och sekvensprogrammering samt använda men även själv designa och implementera ett PLC-system.

Poäng

50 YH-poäng

Start *

2020-10-12

Slut

2020-12-11

Ansökan öppnar*

Ansöker stänger*

2020-10-11

KORT YH-KURS

Detta är en kortare typ av YH-utbildning

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Automation PLC inom energiproduktion på Lernia Yrkeshögskola.