På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Fordonstekniker för alternativa drivmedel

Fordonstekniker för alternativa drivmedel

Lernia Yrkeshögskola

Fordonstekniker för alternativa drivmedel

STARTAR EJ 2021

Vill du kombinera ditt intresse för bilar och andra fordon med ny teknik och alternativa drivmedel? Har du praktiskt handlag men vill ta detta till en ny nivå? Då ska du söka vår ettåriga yrkeshögskoleutbildning till fordonstekniker för alternativa drivmedel på distans från Trollhättan! Inte behörig? Gå vår förberedande utbildning och bli behörig.

Om utbildningen
Antalet fordon som drivs med alternativa drivmedel ökar snabbare än någonsin. Den tekniska utvecklingen förs framåt av en ambition om ett fossilfritt Sverige. Det är redan många företag, kommuner, landsting och andra aktörer som ställer om och investerar i fordon som inte drivs på bensin och diesel. Branschen står inför en stor utmaning när man ska hantera nya drivmedel och det innebär helt nya risker och utmaningar.

För dig som har ett stort intresse för fordon
Utbildningen Fordonstekniker för alternativa drivmedel är för dig som har ett stort fordonsintresse. Du har förmodligen redan erfarenhet från fordonsbranschen eller en utbildning inom området. Du har även ett stort intresse av elektronik, ny miljöneutral teknik och nya drivmedel.

Distans från Trollhättan
Utbildningen sker på distans från Trollhättan. Den kombinerar teoretiska kurser med praktiska färdigheter. Varje termin träffar du andra studerande och utbildare på plats i Trollhättan. Det sker 6 platsträffar per år. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar. Träffarna är nödvändiga för helheten, de för studierna framåt och innehåller obligatoriska moment. 

Efter utbildningen
Efter utbildningen kommer du att ha spetskunskap om alternativa drivmedel och kunna arbeta som fordonstekniker för el-, gas- och hybridfordon samt fordon som drivs med andra alternativa bränslen. Vanliga arbetsplatser är i fordonsverkstäder samt på utvecklings- och konverteringsföretag.

Studietakt

100%

Poäng

215 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-06-11

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Fordonstekniker för alternativa drivmedel på Lernia Yrkeshögskola.