På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Lärarassistent med specialisering inom integration

Lärarassistent med specialisering inom integration

Lernia Yrkeshögskola

Lärarassistent med specialisering inom integration

Är du intresserad av ett arbete där du stöttar lärare i deras administration och samtidigt ha ett integrerande arbetssätt? Vill du jobba med barn och ungdomar som lärarassistent och har du ett starkt administrativt driv? Då är vår utbildning till Lärarassistent med specialisering inom integration något du säkert skulle gilla! 

Om utbildningen
Under utbildningen till lärarassistent kommer du att lära dig massor om det svenska skolsystemet och svenska skolans uppdrag. Du kommer att kunna stötta och hjälpa lärare i deras vardagliga arbete med barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Du kommer jobba mycket digitalt och fungera som en länk mellan en organisations IT-avdelning och dess dagliga verksamhet. Du kommer att i det dagliga arbetet verka för ”ett lärande i ett digitalt landskap”.

Stora delar av utbildningen handlar om det svenska språket. Även om hur du sedan kan stötta andraspråksinlärare mot en funktionell behärskning av språk.

Distansstudier med obligatoriska träffar
Utbildningen sker på distans via webinarier. De kombineras med teoretiska kurser och praktiska inslag. Det är 6 obligatoriska träffar i Stockholm, Malmö och Piteå, beroende på vilken ort du valt, under hela utbildningen. På platsträffarna sker tentamen, föreläsningar, diskussioner och praktiska övningar.

När vi har obligatoriska träffar är det viktigt att du som studerande aktivt deltar. Resa, eventuellt boende och andra omkostnader med platsträffarna bekostas av den studerande.

Du måste ha tillgång till dator och internet. För tentor och inlämningsuppgifter/redovisningar krävs också att du har en webbkamera.

Under dina LIA-perioder är du på en arbetsplats och följer deras arbetstider.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du jobba som:

  • lärarassistent
  • pedagogassistent
  • administrativ lärarassistent
  • studiehandledare
  • språkledare

Du har kunskaper om skolans organisation i form av huvudmannaskap, elevhälsoteam, administration och hur dessa är reglerande. Du har fått insikter om språkets betydelse för identitet och framgång. Även insikter om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bakomliggande faktorer och hur man kan anpassa läromiljön för att göra den tillgänglig.

Under utbildningen har du också fått prova på olika skoladministrativa produkter, program och appar samt lärt dig mer om sociala nätverksteorier och digital media.

Studietakt

100%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-01

Slut

2022-04-30

2023-02-28

2024-02-28

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-02-15

2022-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Lärarassistent med specialisering inom integration på Lernia Yrkeshögskola.