På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Mejeritekniker

Mejeritekniker

Lernia Yrkeshögskola

Mejeritekniker

Gillar du att jobba med modern teknik i kombination med mejeriproduktion? I Götene och Odense i Danmark erbjuder vi en 1,5-årig eftergymnasial yrkeshögskoleutbildning till mejeritekniker. Efter examen har du stora möjligheter till jobb i hela livsmedelsbranschen.

Om utbildningen
Som mejeritekniker jobbar du med det bästa av två världar – avancerad teknik, mjölk och mejeri i alla former. Det finns många olika arbetsuppgifter och möjligheter på ett mejeri. I yrket kan du komma att jobba med allt från tillverkning av produkter till analys av produkter.

Studera i både Sverige och Danmark
Undervisning sker på plats från Arlas mejeri i Götene samt på Kold College i Odense, Danmark. Majoriteten av denna tid spenderar du i Odense, utöver det är du även ute på en LIA-period (praktik) på ett mejeri i Sverige. Kostnader för resor, boende och måltider under kursperioden i Odense betalas av utbildningen samarbetsföretag. Du får även möjlighet att förbereda dig inför perioden i Danmark med viss undervisning i danska. 

För dig som gillar modern teknik 
För att trivas som mejeritekniker är det en fördel att vara intresserad av modern teknik, vara noggrann och ha ganska lätt för att räkna. Du kommer att specialisera dig på mejeriproduktion och lära dig allt om hur man tillverkar olika produkter med mjölk som råvara i stor skala.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du styra och övervaka processer, felsöka och åtgärda driftstopp, föreslå förbättringar i produktionen och arbeta med kvalitet och livsmedelssäkerhet i mejerier eller annan livsmedelsproduktion. Du får även kompetenser i livsmedelskunskap för produkter där mjölk ingår som råvara.

Som mejeritekniker kan du arbeta som bland annat processoperatör, maskinoperatör, förpackningsoperatör, lageroperatör eller liknande. Du har stora chanser till jobb efter examen. 

Studieort

Götene kommun

Studietakt

100%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2022-08-01

Slut

2022-02-28

2023-02-28

2024-02-28

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Mejeritekniker på Lernia Yrkeshögskola.