På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Reläskyddsspecialist

Reläskyddsspecialist

Lernia Yrkeshögskola

Reläskyddsspecialist

Gillar du elteknik och vill hitta ett nytt yrke? Då är det kanske reläskyddsspecialist du ska bli! Det svenska elnätet håller på att förnyas och just reläskyddsspecialister är en av de viktigaste rollerna i det arbetet.

Om utbildningen
Reläskydd är skyddssystemet i hela elkraftnätet. Det hjälper till att minska ett områdes påverkan när ett fel uppstår, så att så få hushåll som möjligt inte förlorar tillgången på el. Det svenska elnätet håller på att förnyas och reläskyddsspecialister kommer bli extra efterfrågade.

Perfekt för dig som vill komma rakt in i elkraftsbranschen
Utbildningen passar dig som läst el- och energiprogrammet på gymnasiet eller motsvarande och vill komma rakt in i elkraftsbranschen. 

Utbildningen sker på distans med träffar i Göteborg. Den kombinerar teoretiska kurser med praktiska färdigheter. Vi har 6 st gemensamma, obligatoriska träffar under utbildningen. 

Företagen är med och bestämmer
Hela utbildningen är framtagen tillsammans med företag i branschen. Du kan vara helt säker på att du lär dig det du behöver och dina chanser att få jobb efter examen är riktigt bra! I den här utbildningen samarbetar vi med många av de största aktörerna i branschen såsom  Assidas Consulting, CDE Sweden AB, Eltel Networks Infranet AB, Megger Sweden AB, Vattenfall Services Nordic AB och ÅF Energy.

Efter utbildningen
Efter utbildningen kan du ha yrkesroller såsom reläskyddstekniker, relätekniker, kontrollrumstekniker, stationsingenjör eller idrifttagare/provare. Du har lärt dig att utföra idrifttagning av system där reläskydd och Intelligent Electronic Device (IED:er) ingår, utföra programmering, inställningar, provning samt inkoppling och montering av olika typer av reläskydd och IED:er.

Studietakt

100%

Poäng

215 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-08-01

Slut

2022-06-30

2023-06-30

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Reläskyddsspecialist på Lernia Yrkeshögskola.