På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Java- och webbutvecklare

Java- och webbutvecklare

Campus Mölndal Yrkeshögskola

Java- och webbutvecklare

Utbildningen startar ej hösten 2020

Är du intresserad av IT och programmering? Programmering är ett kreativt yrke. Ditt arbete kommer ha stort värde för de som ska använda de IT-system du utvecklar.

Som utvecklare bör du vara intresserad av problemlösning och ha tålamod att metodiskt utforska olika lösningar tills det fungerar som du tänkt. Minst lika viktigt är kommunikation och samarbetsförmåga, samt förståelse för användarens behov.

Under utbildningen får du en gedigen grundläggande kompetens inom Java- och webbutveckling, samt en första värdefull arbetslivserfarenhet genom kurserna LIA 1 och LIA 2. Utbildningen genomförs i samarbete med IT-företag i regionen.

Under utbildningen
Under YH-utbildningen Java- och webbutvecklare får du lära dig objektorienterad programmering med Java som språk och webbutveckling, med HTML, CSS, JavaScript och PHP.

För att kunna utveckla mer avancerade system får du utbildning i databashantering och Java Enterprise. Inom webbprogrammeringen lär du dig använda så kallade webbtjänster (web services) och olika JavaScript-ramverk som till exempel Jquery, Angular och Node.

Under YH-utbildningen kommer du även att få lära dig versionshantering, utveckla system med god kodstandard och struktur och att tillämpa så kallad testdriven utveckling (TDD), arbetssätt som efterfrågas av branschen. Ett agilt arbetssätt med fokus på Scrum ingår också i utbildningen där du blir Java- och webbutvecklare.

Under YH-utbildningen varvas praktiska och laborativa moment med teoretiska studier. Kurserna LIA 1 och LIA 2 är praktik och förlagda till företag. Under din praktik lär du dig genom att arbeta med verkliga projekt samtidigt som du får värdefulla branschkontakter.

Efter utbildningen
Med en yrkeshögskoleexamen från Campus Mölndal kommer du vara attraktiv på arbetsmarknaden. Efterfrågan på webb- och systemutvecklare är stor. Många IT-företag har svårt att rekrytera medarbetare som är duktiga på Java, ett av världens tre största programmeringsspråk.

Exempel på yrkesroller som YH-utbildningen Java- och webbutvecklare leder till är programmerare, javautvecklare, webbutvecklare och front- eller backend-utvecklare.

Kvalificerad kompetens inom IT är intressant inom alla branscher och det finns många vägar att gå efter några år i yrket. Relaterade yrkesroller är testare, IT-projektledare och utbildare inom programmering.

Med några års erfarenhet har du också goda möjligheter att starta eget.

Kontakt
Sara Wickenberg
Enhetschef Yrkeshögskola
0728-62 53 65

Studietakt

100%

Poäng

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2021-06-12

Branscher

Data & IT

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Java- och webbutvecklare på Campus Mölndal Yrkeshögskola.