På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

IT-projektledare

IT-projektledare

Nackademin

IT-projektledare

På 1,5 år får du kompetens att leda olika sorters IT-projekt inom en mängd olika branscher och företag

Den här utbildningen riktar sig till dig som har varit yrkesverksam inom IT i minst 2 år som utvecklare, tekniker inom infrastruktur, servicetekniker eller annan relevant yrkesroll inom IT och som nu vill avancera till IT-projektledare. Under utbildningen fördjupar du dina kunskaper inom projektledning och de verktyg som behövs för att driva projekt framåt och nå uppsatta mål!

Du är en strukturerad person som tycker om att samarbeta och jobba med människor och har dessutom ett stort intresse för teknik, IT och digitalisering. Du har en god social förmåga och trivs bra med att koordinera, planera och driva projekt framåt.

Den ökade digitaliseringen ställer krav på att både stora som små företag inom olika branscher anpassar sin verksamhet för att hänga med i den tekniska utvecklingen och fortsätta vara konkurrenskraftiga. För att företag och organisationer ska kunna anpassa sig till digitaliseringens snabba förändringar ökar efterfrågan på IT-projektledare som kan leda och styra dessa nya projekt där företag implementerar ny IT och nya arbetsprocesser för att hänga med i den digitala resan.

Yrkesroller efter utbildningen
Som IT-projektledare har du det övergripande ansvaret för leveransen av ett projekt och har som uppgift att projektplanera, tidsplanera, följa upp och se till att det finns tillräckligt med personal. För att driva projektet framåt behöver du kunna ge ansvar och delegera uppgifter till rätt personer. Du behöver också ha förmågan att välja och arbeta utifrån passande metoder beroende på vad det är för projektet du leder.
Beroende på vad som intresserar dig kan du jobba med att driva större projekt på stora företag eller vara den som leder och ansvarar för både stora och små projekt i mindre organisationer.

Efter utbildningen kan du bland annat att jobba som:

  • IT-projektledare
  • Agil projektledare

Utbildningen
Utbildningen ger dig grundläggande kunskap om projektledning inom IT. Du får den kompetens som en skicklig projektledare behöver för att kunna leverera framgångsrika projekt. Du fördjupar dina kunskaper inom ledarskap, kommunikation och förståelsen för hur olika roller i ett projekt relaterar till varandra. Under utbildningen lär du dig om IT-projektens olika faser och roller inom ett projekt och du får de verktyg som behövs för att du ska kunna få projekten att flyta på och nå uppsatta mål. Utbildningen fokuserar både på agil och traditionell projektledning så att du kan jobba med olika typer av projektmodeller.

I utbildningen ingår bland annat:

  • Agila metoder och systemutveckling
  • Juridik och IT-säkerhet
  • Kommunikation och gruppdynamik
  • Ledarskap för projektledare
  • Projektledning inom IT
  • Branschengelska
  • LIA/praktik

Studietakt

100%

Poäng

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2020-08-17

Slut

2021-02-28

2022-02-28

Ansökan öppnar*

Ansöker stänger*

2020-05-04

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om IT-projektledare på Nackademin .