På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Kravanalytiker

Kravanalytiker

Nackademin

Kravanalytiker

Vill du jobba med att ställa krav som förhindrar miljonförluster?

Kravanalytiker är ett kreativt och stimulerande jobb som passar dig som gillar att analysera, förbättra processer och lägga pussel. Det är dessutom ett kvalificerat och snabbväxande yrkesområde med chans till bra löneutveckling.

Som kravanalytiker har du kunskap om både affärsnytta och IT. Du har kontakt med uppdragsgivare och IT-avdelningar – ställer smarta frågor, analyserar och kartlägger behov. Din roll är att förvandla luddiga tankar och önskemål till en klart formulerad beställning till de som programmerar systemet. En bra kravanalys är den viktigaste förutsättningen för ett framgångsrikt IT-projekt.

För att lyckas behöver du vara vetgirig och nyfiken. Du måste lyssna, men också höra – även det som inte alltid blir sagt – och kunna dra omdömesgilla slutsatser för att förstå. Du behöver ha förmågan att skapa förtroende, och att samarbeta med olika typer av människor med varierande kunskap, kompetens och befattning.

Utbildningen
Efter avslutad utbildning ska du ha färdigheter att självständigt arbeta som kravanalytiker i en arbetsgrupp och kompetens att genom långsiktig analys förbättra verksamhetens interna processer med IT-lösningar som effektiviserar arbetsflödet och i slutändan skapar nöjdare kunder. Du ska också ha förmåga att arbeta fram en strategi för din egna kontinuerliga kompetensutveckling i en snabbt föränderlig bransch.

Du får kompetens i att använda kravverktyg och att beskriva branschens olika områden inom kravanalys samt kravmetoders för- och nackdelar. Du ska förstå utveckling ur både ett test- och kravperspektiv samt att kunna projektleda kravprocesser.

Du som studerande ska genom utbildningen ha möjlighet att utveckla och använda nyfikenhet, entusiasm, problemlösningsförmåga, ansvarstagande, skapande enskilt och i grupp, samarbetsförmåga och helhetstänkande.
Yrkesrollen är inriktad på utveckling, problemlösning och analyser och uppfyller därmed möjliga krav på att de studerande ska utveckla sin förmåga att tänka nytt, ta initiativ och ansvar samt att lösa problem. Arbeten och uppgifter kommer att förekomma både som enskilda och i grupp.

En stor del av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (Lärande i Arbete = praktik på arbetsplats) så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter har gott rykte i branschen.

Yrkesroller du kan sikta på efter avslutad utbildning:

  • Kravanalytiker
  • IT Kravhanterare
  • Kravingenjör
  • Verksamhetsanalytiker
  • IT Projektledare
  • IT Systemanalytiker

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-05-24

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Nackademin

Laddar...