Välfärdstekniksamordnare bild

Välfärdstekniksamordnare

STARTAR EJ

Utbilda dig till Välfärdstekniksamordnare på distans under 1 år – samtidigt som du jobbar! Sverige står inför en stor utmaning inom vård och omsorg, färre behöver vårda fler! Den demografiska utvecklingen leder till att behoven inom vård och omsorg ökar mycket snabbare än tillgången på arbetskraft. Digitala lösningar är en möjlighet för Sverige att möta den här utmaningen. Men då behövs det fler personer med specialiserad kunskap inom välfärdsteknik som kan samordna och leda implementeringsarbetet av ny teknik. Vill du vara en av dem?

Den här 1-åriga distansutbildningen vänder sig till dig som jobbar som undersköterska eller har annan relevant yrkesroll inom vård och omsorg och som nu vill vidareutbilda dig för att bli en nyckelperson i implementeringen av ny välfärdsteknik. En välfärdstekniksamordnare jobbar med att instruera, handleda och ta fram processer och rutiner för hur man kan arbeta med ny teknik inom olika verksamheter.

Yrkesroller efter utbildningen
En välfärdstekniksamordnare har en nyckelroll i implementeringen av ny teknik inom vård och omsorg. Det är viktigt att du har kunskap om såväl vård- och omsorgsarbete, som den digitala tekniken och dess möjligheter.

Efter utbildningen kan du bland annat jobba som:

  • Välfärdsteknikssamordnare (VFT-samordnare)
  • Handledare välfärdsteknik
  • Undersköterska med specialiserad kompetens inom välfärdsteknik

Utbildningen
Efter utbildningen kommer du ha god kompetens inom området välfärdsteknik och e-hälsa. Du kommer även att ha kunskap om organisationer, samverkan, pedagogik och kommunikation så att du ska kunna leda medarbetare och grupper genom implementeringsarbetet av nya arbetssätt och ny teknik.

Särskild behörighet:

  • Minst 1 års yrkeserfarenhet som exempelvis undersköterska på ett sjukhus, äldreboende, hemtjänst, boende med särskilt stöd, daglig verksamhet, boendestöd eller motsvarande. OBS: Ladda upp CV och arbetsgivarintyg i din ansökan för att styrka att du har minst 3 års yrkeserfarenhet.
  • Godkända betyg från Vård och omsorgsprogrammet, Omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning som innehåller kurserna: Hälsopedagogik, Medicin1, Psykiatri 1, Psykologi 1, Specialpedagogik 1, Vårds- och omsorgsarbete 1-2 samt etik och människans livsvillkor.

Läs mer om utbildningen här!