På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Digital kommunikatör

Digital kommunikatör

NBI, Nordic Business Institute

Digital kommunikatör

Yrket gick tidigare under namnet informatör. Men med dagens digitala teknik, har yrket utvecklats till kommunikatör. Idag är en kommunikatör en nödvändig och självklar del i både det privata och offentliga näringslivet.

Medielandskapet befinner sig i en stark och mycket snabb transformation. Vi går ifrån envägskommunikation till konversation. Företag och organisationer behöver autenticitet för att förtjäna rätten att bli hörda. Därför behövs kommunikatörer med rätt kompetens som kan förstå och verka i den förändrade verkligheten och som är vana att lösa problem och som kan tänka självständigt.

För att företag och kund ska mötas i en dialog så behöver dagens digitala kommunikatör kunskaper i hur ett varumärke ska vårdas och hur man ska kommunicera med rätt tonalitet. Den resan har bara börjat och vi kommer alltmer att få se de digitala kommunikatörerna som en nödvändig och självklar del av företag och organisationers kommunikationsteam.

Upplägg
Normalt är det tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA – praktik
Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. NBI har ett stort register med tidigare LIA-företag som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Yrkesroller

  • Digital Kommunikatör
  • Kommunikatör / Informatör
  • Webbkommunikatör
  • Social Medieexpert
  • Varumärkeskommunikatör

Kontakt
Utbildningsledare
John Areblad
031 - 704 67 00

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-12-31

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Digital kommunikatör på NBI, Nordic Business Institute.