På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Juridisk Assistent - Paralegal

Juridisk Assistent - Paralegal

NBI, Nordic Business Institute

Juridisk Assistent - Paralegal

Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse av att ha kontakt med människor och vill jobba inom rättsväsendet.

Nordic Business Institutes utbildning ”Juridisk assistent – Paralegal” vänder sig till dig som har ett intresse av att ha kontakt med människor, har ansvars- och servicekänsla, är noggrann, har mycket goda kunskaper i svenska språket, är kommunikativ, har god förmåga att arbeta självständigt, prioriteringsförmåga och god datavana.

Som Juridisk assistent – Paralegal kan du arbeta som juristassistent, Paralegal, domstolshandläggare, advokatsekreterare, åklagarsekreterare och tillståndshandläggare. Investera i din framtid och öka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden.

Upplägg
Normalt är det tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA – praktik
Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. NBI har ett stort register med tidigare LIA-företag som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Yrkesroller

  • Juristassistent
  • Paralegal
  • Domstolshandläggare
  • Advokatsekreterare
  • Åklagarsekreterare
  • Tillståndshandläggare

Kontakt
Utbildningsledare
Argjent Veliu
031 - 70 46 715

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-19

2020-08-24

Slut

2020-06-12

2021-06-11

2022-06-10

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Juridisk Assistent - Paralegal på NBI, Nordic Business Institute.