På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Redovisningsekonom med löneadministration

Redovisningsekonom med löneadministration

NBI, Nordic Business Institute

Redovisningsekonom med löneadministration

Passar dig som är kommunikativ, utåtriktad och har en analytisk ådra. Du trivs med att arbeta i en miljö med stor och varierande kontaktyta, både externt och internt. Du är strukturerad och noggrann samt har förmågan att se saker ur olika perspektiv. Affärsmässighet, drivkraft och förmåga att se möjligheter är några av dina egenskaper.

Redovisningsekonomen är proffs inom bokföring och ekonomisk redovisning i företag eller andra typer av verksamheter. Du kommer ha hand om alla inbetalningar, utbetalningar och andra ekonomiska ärenden i företaget. Du kommer se till att skatter och moms redovisas korrekt och betalas i rätt tid. Yrket innebär även arbete med bokslut, årsredovisningar och andra ekonomiska ärenden.

Sedan kan du även arbeta med utveckla modeller och andra strategier för redovisnings och budgetarbeten. Möjligheterna är stora för ekonomer. Vad du kommer jobba med beror på vilken typ av företag som du du hamnar på.  Efter några år i praktiken kommer du kunna bli auktoriserad redovisningskonsult enligt SRF:s och FAR:s krav. Du kommer även kunna säkerställa kvaliteten i ditt arbete genom kunskap om REKO och god redovisningssed.

Upplägg
Normalt är det tre dagars lektionsbunden tid per vecka. Det kan variera, någon vecka är det fler, någon annan färre. Övriga dagar är för egna studier och ibland gruppuppgifter.

LIA – praktik
Under LIA-perioderna är studenten på heltid på en arbetsplats, man följer arbetsplatsens tider. Det är en oavlönad praktik. NBI har ett stort register med tidigare LIA-företag som studenterna får som utgångspunkt, men själva jobbet att ta kontakt och ”sälja in sig” gör studenterna i stor utsträckning själva. LIA kan man göra på vilken ort som helst, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en handledare som vet vad det innebär.

Yrkesroller

  • Redovisningsekonom
  • Löneadministratör
  • Konsult

Kontakt
Utbildingsledare
Charina Wentling
072 - 050 37 51

425 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2020-08-24

Slut

2020-06-12

2021-06-11

2022-06-10

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Redovisningsekonom med löneadministration på NBI, Nordic Business Institute.