På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Medicinsk sekreterare

Medicinsk sekreterare

Nybro Vuxenutbildning

Medicinsk sekreterare

Utbildningen syftar till att ge den kompetens som krävs för att utföra de alltmer avancerade och datoriserade administrativa arbetsuppgifterna inom hälso- och sjukvårdssektorn.

Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som omfattar 2 års heltidsstudier, bunden till studieorten.

Utbildningen medicinsk sekreterare vänder sig till dig som vill arbeta i offentlig eller privat hälso- och sjukvård (benämndes tidigare som läkarsekreterare). Inom hälso- och sjukvården sker en ständig utveckling. Genom informationstekniken har under senare år nya förutsättningar och arbetssätt skapats och det är viktigt att ta tillvara på alla möjligheter detta ger. Därför behövs det ny kompetens inom området. Det är här den medicinska sekreteraren kommer in i bilden! Exempel på arbetsuppgifter en medicinsk sekreterare kommer att möta, är att underlätta och dokumentera patientens vardagliga möten med vården, och att medverka till en förbättring och utveckling av det administrativa stödet i verksamheten.

Utbildningen motsvarar den kompetens som arbetsmarknaden efterfrågar och syftar till att förstå hur organisering av vård har förändrats över tid och vilka konsekvenser den fysiska miljön och den sociala omgivningen har för vården.

Utbildningen bygger på tanken att praktisk färdighet och teoretisk förståelse är sammanflätade i en oskiljaktig enhet där kunskapsbildning utvecklas i ett sammanhang. Det innebär att fältstudier och arbetsplatsförlagd utbildning är en förutsättning för att uppnå kunskap, förtrogenhet och färdigheter. Vi vill redan nu poängtera att LIA är en obligatorisk del av utbildningen och att du på grund av begränsade platser kan bli hänvisad en LIA- plats som finns inom pendlingsavstånd från hemorten.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-08-31

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Medicinsk sekreterare på Nybro Vuxenutbildning.