Yrkesutbildningar i Säter

YH-utbildningar som erbjuds i Säter. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.

Din sökning på yrkesutbildningar Säter gav 1 träffar

Specialistundersköterska inom psykiatrisk verksamhet

Säters kommun - Dahlander kunskapscentrum

Arbetar du som undersköterska inom psykiatrin idag och vill ta ett karriärsteg? Då är specialistundersköterska ett alternativ för dig!  Vår ettåriga utbildning riktar sig till dig som är nyfiken på att söka dig dit. 

Du får specialiserade kunskaper om psykiatriska diagnoser och deras bakomliggande neurobiologiska och fysiologiska mekanismer samt specifik kunskap om lagstiftning, dokumentation och handledning. Denna utbildning ger dig specifik kunskap inom neurobiologi och traumateori samt kompetens att jobba med kroppsbaserade metoder som komplement till annan behandling vid traumatisk stress.

Som specialistundersköterska inom psykiatri jobbar du med att stödja vård- och omsorgstagaren i vardagen och utbildningen ger dig en bred verktygslåda för den dagliga omvårdnaden utifrån ett holistiskt och personcentrerat perspektiv.  Du tränar på färdigheter att motivera, genomföra och dokumentera omvårdnadsinsatser, utveckla förhållningssätt och förståelse utifrån bland annat lågaffektivt bemötande, transkulturell psykiatri och traumamedveten omsorg.

Kunskaper om traumatisk stress samt kroppsbaserade metoders effekt och potential kan medverka till att skapa en trygg vårdmiljö och ge redskap för ett förebyggande och främjande arbete i omsorgsvardagen. Kroppsbaserade metoder med relevans och evidens vid traumatisk stress används som stöd till annan behandling.  De metoder som ingår i utbildningen är: gynnsamma andningsövningar, avslappningstekniker, medveten rörelse, traumaanpassad mindfulness, NADA öronakupunktur/-akupressur och traumaanpassad yoga.

Utbildningens upplägg
Utbildningen är på heltid och på distans med träffar. Varje vecka innehåller digitala föreläsningar, diskussioner eller gruppuppgifter.  Under utbildningen har vi 6 närträffar, totalt 13 dagar, då vi framför allt tränar praktiska färdigheter kopplade till kroppsbaserade metoder.

God datorvana är nödvändigt.

Särskild behörighet, minst ett av nedanstående alternativ krävs:

  • Undersköterskeutbildning genom gymnasie- eller komvuxexamen
  • Fullständig yrkesutbildning till undersköterska från Komvux
  • Bevis för skyddad titel från Socialstyrelsen

Yrkeserfarenhet: Minst två år, heltid eller deltid, krävs

Utbildningen är berättigad till studiestöd från CSN.

Utbildningsstart
2024-08-19
2025-08-18
2026-08-17
Utbildningsslut
2025-05-30
2026-05-29
2027-05-28
Studietakt
100%
YH poäng
205 YH-poäng (ca. 1.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Sjukvård & socialt arbete
Studieort
DISTANS (Säters kommun)