YH-utbildningar som erbjuds i Surahammar. Yrkeshögskolan erbjuder mänger av yrkeshögskoleutbildningar i hela Sverige så använd sökfunktionen för att hitta din utbildning.
Utbildningen startar löpande och kan läsas på 25, 50 eller 100% studietakt. 100% motsvarar 6 veckors studier.
Jobbar du inom teknik och har funderingar på att lära dig mer om FPGA-teknik? De grunder som behövs för att lära dig mer inom FPGA-teknik och kanske söka till exempelvis FPGA-systemutvecklare får du genom denna kurs.
Du får en baskunskap och förståelse för de grundläggande begreppen inom området FPGA-baserade inbyggda system och relevant digitalteknik samt programmering. Du förbereds för framtida kurser med en djup inblick i FPGA:er deras funktioner, konstruktion, verktyg och användningar, samt metodik och olika konstruktionsbeskrivningar. Kursen fokuserar också på att förstå skillnaden mellan FPGA:er och mikrodatorer, eftersom FPGA tekniken är så mycket mer komplex.
Särskilda förkunskaper
Arbete med teknik i minst 1 år.
Distansutbildning
Du kommunicerar med handledarna, samarbetsföretagen och övriga studerande via webben. Vi använder bland annat Chrome remote desktop, program vilka gör att läraren kan handleda dig på distans i realtid. Som lärplattform används Itslearning. De förutsättningar som krävs är att alla studerande har tillgång till en dator, laborationsutrustning (den köper du av oss, 800 SEK inkl. moms) samt uppkoppling till internet.
Jobbar du med inbyggda system och kan något HDL-språk och C-programmering? Passa på att kompetensutveckla dig inom högnivåsyntes, HLS.
Kursen Högnivåsyntes med C för FPGA är en kostnadsfri utbildningen och CSN-berättigande.
Kursen omfattar 25 Yh-poäng och kan påbörjas löpande. Du kan välja studietakt 25, 50 eller 100 %. Kursen omfattar 5 veckor vid studietakt 100 % och således 20 veckor vid studietakt 25 %. Vi har 15 platser.
Distansutbildning
Du kommunicerar med handledarna, samarbetsföretagen och övriga studerande via webben. Vi använder bland annat Chrome remote desktop, program vilka gör att läraren kan handleda dig på distans i realtid. Som lärplattform används Itslearning. De förutsättningar som krävs är att alla studerande har tillgång till en dator, laborationsutrustning (den köper du av oss, 800 SEK inkl. moms) samt uppkoppling till internet.
All examination görs via uppgifter och projekt.
Särskilda förkunskaper
Godkänt betyg i något HDL-språk som VHDL eller Verilog samt kunskaper i C-programmering eller motsvarande.
Utbildning påbörjas löpande och du kan plugga på 25, 50 eller 100%. 100% motsvarar 6 veckors studier.
En utbildning för dig som arbetar som programmerare och som kan grunderna i digitalteknik och/eller är intresserad av hårdvarunära programmering?
Har du arbetat minst ett år som programmerare eller annat ingenjörsarbete? Vi erbjuder en distanskurs för dig som vill komma in på FPGA-teknikområdet och är intresserad av både mjukvara och hårdvara.
Kursen är en praktiskt yrkesutbildning och du har en egen laborationsutrustning för att validera dina konstruktioner i verkligheten. Under kursens gång får du lära känna FPGA-teknikens flexibilitet för att kundanpassa processorer och andra enheter.
Distansutbildning
Du kommunicerar med handledarna, samarbetsföretagen och övriga studerande via webben. Vi använder bland annat Chrome remote desktop, program vilka gör att läraren kan handleda dig på distans i realtid. Som lärplattform används Itslearning. De förutsättningar som är tillgång till en dator, laborationsutrustning (den köper du av oss, 800 SEK inkl. moms) samt uppkoppling till internet.
Särskilda förkunskaper
Godkänt betyg i Programmering 1, Elektronik och mikrodatorteknik eller motsvarande, Engelska 5, Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2. Arbete som mjukvarutvecklare/programmerare eller annat ingenjörsarbete minst ett år.
Flexibel utbildningsstart. Valbar studietakt 50, 75 eller 100 %. 100 % motsvarar 15 veckors studier.
Är du ingenjör? Passa på att kompetensutveckla dig och vässa kunskaperna inom VHDL.
OBS!
Vi erbjuder en större VHDL-kurs på distans som kan påbörjas löpande.
Du kan välja om du vill läsa på helfart eller halvfart. Hör av dig till oss om du är intresserad eller gör en ansökan så hör vi av oss.
Särskilda förkunskaper
Godkänt betyg i Digitalteknik eller Elektronik och mikrodatorteknik eller motsvarande från gymnasium eller högskola. Godkänt betyg i Engelska 5 och Svenska 2 alt Svenska som andraspråk 2.
Efter genomförd utbildning med godkänt resultat ska den studerande ha kunskaper inom/i:
Efter genomförd utbildning med godkänt resultat ska den studerande ha färdigheter i:
Efter genomför utbildning med godkänt resultat ska den studerande ha kompetenser för att:
Målsättningen är att efter en examen kunna arbeta yrkesmässigt med avancerad FPGA-teknik. Det finns ett stort behov av fler avancerade FPGA-systemutvecklare inom branschen för inbyggda system.
Utbildningen är utformad som kompetensutveckling och/eller karriärväxling för yrkesverksamma ingenjörer men passar även för teknikintresserade personer.
Genom att utbildningen går på distans på halvfart fungerar det att arbeta halvtid samtidigt.
Skolan har en stark ledningsgrupp förankrad inom branschen. Kurserna är mycket praktiska och genomförs på ett industrinära sätt från kravspecifikation till kundleverans via verifiering och validering.
Vi har en obligatorisk uppstartsträff i Västerås under den första veckan på utbildningen men i övrigt helt på distans men med en frivillig träff under våren. Veckovisa obligatoriska livegenomgångar med lärare och handledare via Teams.
Utbildningens inriktningar:
Särskilda förkunskaper/villkor:
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
Naturvetenskapsprogrammet
Matematik 3c, 100p
Fysik 2, 100p
Programmering 1, 100p
Programmering 2, 100p
Teknik 1, 150p
— Eller —
Teknikprogrammet
Matematik 3c, 100p
Programmering 1, 100p
Elektronik och mikrodatorteknik, 100p
Programmering 2, 100p
Behörighetsgivande förutbildning – BFU
För dig som saknar en eller flera av de särskilda förkunskapen Programmering1, Programmering 2 och Elektronik och mikrodatorteknik kan ansöka till vår Behörighetsgivande förutbildning – BFU. Kontakta Mia (mia.lindh[at]agstu.com)