På Yhguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Jag förstår

Redovisningskonsult

Redovisningskonsult

Påhlmans Handelsinstitut

Redovisningskonsult

Påhlmans Handelsinstitut är ett av Sveriges äldsta handelsinstitut och grundades 1881. Påhlmans bedriver utbildningar inom ekonomi, marknadsföring, språk och juridik. Påhlmans Handelsinstitut anordnar ett antal yrkesinriktade utbildningar på heltid som samtliga är studiemedelsberättigade av CSN och framtagna i samarbete med de branscher där du kommer verka framöver.

Våra lärare och handledare är omsorgsfullt handplockade från antingen näringslivet eller från högskolan. Detta för att våra utbildningar skall ligga så nära verkligheten som möjligt och ge dig praktiska kunskaper som tydligt svarar upp mot de krav som marknaden idag ställer på sina anställda. Under studietiden kommer du bl a att arbeta nära näringslivet samt genomföra en rad skarpa projektarbeten. Allt för att du ska vara väl förberedd, konkurrenskraftig och trygg i din nya yrkesroll.

Som redovisningskonsult arbetar du med företagets redovisning och bokslut. Du ger skatte- och företagsekonomisk rådgivning och arbetar ofta med frågor kring deklaration, analyser av verksamhetens lönsamhet, finansiell ställning och likviditet. Du är ofta företagets fasta punkt.

Efter avslutad utbildning kommer du bl.a. kunna arbeta självständigt och i team med ärenden rörande redovisning, bokslut, deklaration, skatte- och företagsekonomisk rådgivning. Du arbetar lösningsinriktat och konsultativt gentemot anställda, organisation och externa kontaktytor. Du värderar resultat och analyserar lönsamhet, finansiell ställning och likviditet samt har förståelse för de juridiska frågorna. Arbetsuppgifterna omfattar även att upprätta och tolka ekonomiska kalkyler och lönsamhet. Efter några års arbetslivserfarenhet erhåller du behörighet att ansöka om auktorisation som Redovisningskonsult enligt SRF/FAR.

Praktik – LiA – Lärande i Arbete
Det ingår 10+10 veckors praktik, LIA, under utbildningen vilket ger dig ett stort nätverk av värdefulla kontakter. I och med att Påhlmans har det slutliga ansvaret för att samtliga studerande har en LiA, använder vi vårt omfattande kontaktnät för att säkerställa LiA-platserna.

Ansökan och behörighet
Läs om ansökan och behörighetskrav på www.phi.se/yh

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2018-06-30

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD