Digital Conversion Manager bild

Digital Conversion Manager

Bli proffs inom digital marknadsföring & konvertering

Internet och nya digitala lösningar i grunden har förändrat vårt sätt att konsumera, kommunicera och arbeta med marknadsföring. Den digitala utvecklingen fortsätter i ett rasande tempo. De flesta företag i Sverige pratar idag om att förändra sin verksamhet och marknadsföring för att möta användarnas allt mer digitala konsumtion av produkter och tjänster. Men få vet hur. Det är där du i rollen som Digital Conversion Manager kommer in.

Nya digitala medier kräver ny digital kompetens
Möjligheterna som den digitala utvecklingen erbjuder inom marknadsföring och försäljning är enorma, och samtidigt helt annorlunda från de som fanns för bara några år sedan. Och i en tid då medieinvesteringarna aldrig varit högre, och annonseringen alltmer komplex, ställer det allt högre krav på kompetens. Yrkesrollen som marknadsförare ser idag helt annorlunda ut än bara för några år sedan. Idag gäller det att vara ajour med de digitala plattformar och kanaler som är aktuella just nu och att ha kompetensen att hantera de programvaror som behövs för att kunna utgå från data och analys vid beslut kring kommunikation och marknadsföring.

Datadriven marknadsföring och analys blir allt viktigare i kampen om kunderna och just nu toppar konverteringsoptimering listan på de hetaste digitala trenderna. Digital Conversion Manager är en helt ny roll med kompetens som kan ge företag försprång i den digitala världen. Utbildningen ger dig spetskunskap om hur du når kunder i dagens digitala medielandskap och hur du riktar reklam och marknadsföring rätt.

Vad gör en Digital Conversion Manager?
Utbildningen till Digital Conversion Manager är en unik heltäckande utbildning som kombinerar praktisk marknadsföring, digital analys och konverteringsoptimering, en kompetens som få besitter idag. Efter utbildningen ska du kunna arbeta proaktivt med digital annonsering och analys, test och konverteringsoptimering av digital annonsering/kampanjer, samt att kunna bidra i det övergripande arbetet med att planera och utvärdera en verksamhets digitala marknadsföring. Tänk dig en mix av en digital marknadsförare, en webbanalytiker och en affärsutvecklare – där har vi rollen Digital Conversion Manager!

Vem är du som söker utbildningen till Digital Conversion Manager?
Du som söker är nyfiken på den digitala utvecklingen inom marknadsföring eller jobbar kanske med marknadsföring redan, men saknar digital spetskompetens. Du brinner för kommunikation och tycker att det är spännande att utifrån analyser kunna dra slutsatser och identifiera åtgärder. För dig är det en lockande utmaning att hitta nya vägar för företag att nå ut i dagens mediabrus.

Få praktisk & digital spetskompetens på distans
Förutom kurser i digital marknadsföring och annonsering, webbanalys och webbkunskap, ger utbildningen dig även kunskaper i webbpsykologi, webbcopy, digital strategi och affärsmannaskap. Allt för att du efter examen ska kunna arbeta med strategiskt och operativt  med digital marknadsföring och kunna bidra till övergripande affärsmål i en verksamhet.

Utbildningen bedrivs på heltid distans, med obligatoriska träffar i Stockholm. En fjärdedel av utbildningen sker ute på företag, så kallat Lärande i Arbete (LIA). Du väljer själv bransch och företag för din LIA och om du vill genomföra din LIA i Sverige eller utomlands.

Vad blir du efter utbildningen?
Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

  • Digital Conversion Manager
  • Konverteringsspecialist
  • Digital Marknadsförare/specialist
  • Digital Marketing Analyst/Webbanalytiker
  • E-Commerce manager/E-commerce Analyst
  • Digital Marketing Manager