Online Merchandiser bild

Online Merchandiser

Bli online marknadsförare med expertis inom e-handel.

I takt med att e-handeln revolutionerar bransch efter bransch ökar också behovet av personer med expertis inom försäljning och marknadsföring med fokus mot just e-handel. Trenden går mot att allt fler konsumenter söker sig utanför de traditionella nationsgränserna eftersom de först och främst är intresserade av att hitta rätt vara till rätt pris. För att svenska e-handelsföretag ska kunna hänga med i den snabba utvecklingen så krävs det fler specialister på området.

Om utbildningen
Utbildningen syftar till en specialiserad yrkesroll inom online marknadsföring. I det innefattas all form av strategiskt och operativt arbete kopplat till digital marknadsföring och e-handelsförsäljning av varor och tjänster, både mot konsument och B2B. Yrkesrollens fokusområden är e-handel, datadriven marknadsföring/analys och omnikanal-försäljning.

E-handelsföretagen efterlyser en kompetens där bred kunskap inom e-handelns alla processer är centrala. Medarbetare som behärskar försäljning, är bekant med e-handelns logistik och som kan analys och digital marknadsföring är starkt efterfrågande. E-handeln ökar explosionsartat och genom att gå denna YH-utbildning ges du chansen att djupdyka i en rykande het bransch.

Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

  • Marknadsförare inom e-handel
  • Online marknadsförare
  • E-commerse Manager
  • Online Merchandiser

______________________________________

Har du eventuella frågor om utbildningen? Då är du varmt välkommen att kika in på vår hemsida. Där hittar du kontaktuppgifter till våra utbildningsledare som gärna besvarar alla dina frågor.

Med vänliga hälsningar
/ Sälj & Marknadshögskolan