På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Rörnätstekniker, Ledningsnät vatten och avlopp

Rörnätstekniker, Ledningsnät vatten och avlopp

SKY - Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige

Rörnätstekniker, Ledningsnät vatten och avlopp

Satsa på en bransch som behöver dig!

Är du intresserad av teknik och miljöfrågor? Utbildningen till rörnätstekniker handlar om att kombinera teknik och miljö för att säkra leveransen av vårt viktigaste och känsligaste livsmedel - Vatten. Vattentjänstsektorn står inför en utvecklings- och investeringsintensiv period. I och med pensionsavgångar kommer rekryteringsbehovet öka stort. Bedömningen är att investeringarna i förnyelse av VA-näten kommer att öga gradvis 3-4 gånger under de närmaste 25 åren.

Utbildningen ger dig yrkeskompetens för att arbeta som Rörnätstekniker VA, Driftplanerare VA, Kontrollant VA och Arbetsledare Rörnät VA.

Utbildningen ger dig kompetens för att kunna säkerställa samhällets ledningssystem, reparera, underhålla, felsöka och driftövervaka ledningssystem med olika metoder och med hänsyn till lagar/avtal och miljö, material, branschnormer och geoteknik.

Utbildningen ger dig även kompetens inom projektledning, projektering/utredning och arbetsledning för att du ska kunna arbetsleda arbetet med anläggningsarbeten för ledningssystem samt förstå och delta i arbetet med projektering och planering av anläggningsarbeten inom VA-ledningsystem.

Omfattning: 60 veckor heltidsstudier

Utbildningen består av 17 kursmoment och 3 Lärande I Arbete-kurser.

Vad blir du efter YH-utbildningen?
När Du genomfört utbildningen, kan du kvalificera dig för jobb som Rörnätstekniker inom VA, Driftplanerare inom VA, Kontrollant inom VA och Arbetsledare rörnät inom VA.

Examen: Efter genomförd och godkänd utbildning erhålls examensbevis, Yrkeshögskoleexamen Rörnätstekniker, Ledningsnät vatten och avlopp, 300 YH-poäng.

DISTANS (Borås kommun)

300 YH-poäng

Start *

2019-09-09

2020-09-01

Slut

2021-02-01

2022-02-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Rörnätstekniker, Ledningsnät vatten och avlopp på SKY - Stiftelsen Yrkeshögskolan Sverige.