På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

STI-ingenjör Belysningsprojektör

STI-ingenjör Belysningsprojektör

STI - Stockholms Tekniska Institut

STI-ingenjör Belysningsprojektör

Utbildningen för dig som både är intresserad av teknik, design och estetik. Du får lära dig att planera och projektera belysningslösningar med hänsyn till både design, arbetsmiljö och energieffektivisering.

I yrket får du arbeta med att planera och projektera belysningslösningar med fokus på både design och ljusplanering samt el & installation.

Som belysningsprojektör med kunskap inom både design och teknik kommer du att kunna ansvara för helheten i projekten. Det handlar både om att skapa en tilltalande ljusmiljö men som också kan översättas till bygghandlingar och kravspecifikationer som sedan ligger till grund för upphandlingar.

  • Projektera belysningslösningar med fokus på både estetik, teknik och energieffektivisering.
  • Analysera, konstruera och projektera belysning i både 2D och 3D.
  • Skapa kravspecifikationer och underlag för installationer.

Du kan arbeta som Belysninsprojektör, Ljus- och proejkteringsdesigner, Ljussamordnare, Projektsamordnare belysning eller Belysningsingenjör. Du arbetar med hänsyn till teknikutvecklingen, hållbarhet och miljö samt kunders behov och krav.

Din arbetsplats är ofta ett teknikkonsultföretag eller i vissa fall arkitektkontor. Som belysningsprojektör är du med i startskedet av projekt. Du arbetar med planering och underlag för projekt och är även med och samordnar.

Belysningsprojekt är ofta komplexa och kräver fokus på många olika aspekter. Det handlar inte enbart om de visuella värdena och den optimala ljusdesignen utan även planering för styrsystem, optimering och energieffektivisering.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-02

2020-09-07

Slut

2020-06-12

2021-06-12

2022-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD