På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Systemutvecklare IoT

Systemutvecklare IoT

STI - Stockholms Tekniska Institut

Systemutvecklare IoT

Skapa bättre och smartare lösningar med uppkopplade prylar. Programmera lösningar både för vardagen, industrin, fastighetsbranschen och många fler områden.

Var med i första stadiet i utvecklingen av nya, smarta lösningar och kan bidra till effektivisering med hjälp av teknik och IT.

I vår digitala värld blir allt fler saker uppkopplade. I din yrkesroll är det du som programmerar och designar i IoT-projekt för att skapa bättre och smartare lösningar, både för vardagen, industrin, fastighetsbranschen och många fler områden.

  • Välja teknik för IoT-utveckling, genomföra och övervaka IoT-projekt
  • Utvärdera IoT-lösningar mot säkerhets- och kvalitetskrav och föreslå förbättringar
  • Utveckla IoT-lösningar som löser ett givet problem och följer de krav som ställs

Att arbeta med IoT, eller Internet of Things, är ett nyskapande och innovativt yrke där du dagligen arbetar med problemlösning. IoT handlar inte endast om de uppkopplade prylar som vi bär på oss eller med oss. Det finns stor användning av IoT inom framförallt automationsbranschen. Genom att koppla upp automatiska processer kan vi effektivisera och spara både energi, pengar och tid.

Sverige behöver innovativ teknik och effektiva metoder för att kunna vara konkurrenskraftiga. Utan smarta lösningar skulle vi inte kunna konkurrera med andra länders billigare arbetskraft.

Det finns ett stort rekryteringsbehov och det investeras stora summor i branschen. Dessutom satsar även regeringen stort på digitaliseringen av Sverige. Du tar alltså ett steg in i en verklig framtidsbransch.

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-01

Slut

2020-06-12

2021-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD