På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Teknikhögskolan

Automationsingenjör

Vill du bli en nyckelperson inom automationsindustri?

Automation är en mycket viktig del i alla industrier och som automationsingenjör har du en betydande roll. Som automationsingenjör är du den som styr och övervakar tillverkningsprocesser, allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Din uppgift är att se till att tillverkningen hela tiden förbättras och utvecklas, vilket ställer dig inför olika typer av utmaningar.

Beroende på vad du är intresserad av kan en tjänst som automationsingenjör öppna många dörrar inom industrin. För att lyckas bra behöver du ha ett logiskt tänkande, tycka om att lösa problem och ha förmåga och vilja att samarbeta. Arbetsmarknaden för automationsingenjörer är mycket god då det idag råder stor brist på kompetens, både på regional och nationell nivå.

Utbildningens mål
Under utbildningen får du kunskap om automatiserade system och dess driftsättning. Du får även kunskap om programmering av styrsystem, felsökning, kvalitetssystem och processer inom industrin. Du kommer ha kunskap om att leda projekt och samarbeta med andra men även att vidhålla de säkerhetsregler som gäller på en industri. Sammantaget kommer du vara väl förberedd för rollen som automationsingenjör.

Rebecka Larsson
Utbildningsledare
Tel: 021-475 20 25

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-06-10

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Teknikhögskolan

Laddar...