På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Fastighetsingenjör

Fastighetsingenjör

Teknikhögskolan

Fastighetsingenjör

Är du en person som gillar att leda och driva projekt samt har ett tekniskt intresse för fastigheter? Då är detta utbildningen för dig. Skaffa kompetens som är attraktiv inom fastighetsbranschen!

Fastighetsbranschen står inför en massiv teknisk utveckling där avancerad styr- och reglerteknik, automation och digitalisering blir alltmer förekommande. Idag sysselsätts cirka 60 000 personer inom en bred variation av yrken i branschen. Sveriges energimål innebär ett stort fokus på energieffektivisering, vilket är en bidragande orsak till arbetsgivarnas efterfrågan på kompetenta fastighetsingenjörer. Det bidrar även till att rekryteringsbehovet kommer vara stort i framtiden.

Vad gör en fastighetsingenjör?
Som fastighetsingenjör har du ett helhetsansvar för fastigheten, vilket innebär en ledarroll med personalansvar. Fastighetsingenjören har huvudansvaret för att optimera fastighetens värme, ventilation och andra tekniska system och att hyresgästerna får en bra service. Vidare härleder man arbetet kring att utveckla drift- och underhållsverksamheten med budgetansvar. Dessutom ansvarar fastighetsingenjören för de kvalificerade upphandlingar som berör fastighetssystemen.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Efter avslutad utbildning kan du arbeta som exempelvis fastighetsingenjör, fastighetstekniker eller drifttekniker.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Du kommer att ha specialiserad kunskap inom teoretisk och praktisk bygg-, fastighets- och underhållsteknik, underhåll av styr- och reglersystem, energikalkylering, planering samt miljö- och energifrågor inom fastighetsområdet. Du kommer även ha färdigheter i att utföra specialiserade arbetsuppgifter inom tekniska system i fastigheter, medverkan i prognosarbetet samt planera och driva olika fastighetsprojekt.

Dessutom kommer du efter avslutad utbildning ha kompetens för att utföra diverse arbetsuppgifter inom fastighetsautomation samt kunna ansvara för drift, tillsyn, skötsel, planering och uppföljning av underhåll av styr- och reglersystem inom fastighet.

Kontakt
Ann-Mari Backlund, Utbildningsansvarig
021-10 49 70

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

Slut

2020-06-05

2021-06-04

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Teknikhögskolan

Laddar...