På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Internationell transportlogistiker

Internationell transportlogistiker

Teknikhögskolan

Internationell transportlogistiker

Vill du skapa framtidens transport- och logistiklösningar?

Transport- och logistikbranschen expanderar och förändras ständigt. Varumarknaden blir alltmer global och behovet av flexibla, ekonomiska och miljövänliga transporter ökar ständigt. Som transportlogistiker arbetar du i ett högt tempo med att organisera och arrangera transporter på ett så effektivt och lönsamt sätt som möjligt. Du jobbar alltid efter olika miljö och säkerhetsaspekter samt strävar efter att din kund alltid är nöjd.  

Att arbeta som internationell transportlogistiker passar dig som är en problemlösare med logiskt tänkande. Du kommer att arbeta med många samarbetspartners vilket gör det viktigt att du är kommunikativ, öppen och har ett servicetänk. För att lyckas i rollen som internationell transportlogistiker bör du kunna kommunicera väl på både svenska och engelska, skriftligen såväl som muntligen.

Efter din examen från Affärshögskolans utbildning Internationell transportlogistiker kan du arbeta som transportlogistiker, transportledare, transportplanerare eller speditör. Efter avslutad utbildning har du mycket efterfrågad kompetens eftersom anställningsbehovet i branschen är stort är chanserna till jobb efter examen är mycket goda.

Utbildningens mål
Utbildningen leder till att du självständigt kan arbeta med hela transportförsörjningskedjan med att analysera och effektivisera befintliga transportupplägg. Du kan genomföra transportuppdrag med god lönsamhet och låg felfrekvens. Likaså kan du tolka juridiska dokument och tillämpa lagar och bestämmelser som är relevanta för transportområdet. Dessutom kan du tillämpa managementkoncept som Supply Chain och LEAN. 

Du kommer även att ha kompetens att värva samarbetspartners och vårda samarbetet med dessa i syfte att uppnå en win-win situation. LIA-perioderna, de delar av utbildningen som är förlagda på en arbetsplats, är mycket viktiga. Då omsätter du dina teoretiska kunskaper till praktiska färdigheter och blir redo för arbeten inom logistikbranschen.

Utbildningsledare
Johan Frisk
021-415303

 

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-06-10

Studietakt

100%

Branscher

Transporttjänster

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Teknikhögskolan

Laddar...