På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Komposittekniker

Komposittekniker

Teknikhögskolan

Komposittekniker

Utbildningen ges i samarbete med Campus Varberg, se även Komposittekniker

Industrierna efterfrågar tekniker med kunskap om kompositmaterial

Allt fler industrier använder sig av kompositmaterial men kunskaperna om kompositmaterialen och dess sammansättning är begränsade. Många
företag använder kompositer i sin produktion men på grund av bristande kompetens har de inte möjlighet att växa och utvecklas i takt med efterfrågan. För att möta efterfrågan krävs utbildad personal som har en solid teoretisk bas men som samtidigt kan arbeta praktiskt.

Fordonsindustrin är den bransch där efterfrågan på kompositmaterial ökar allra mest men även branscher som båt, flyg, bygg- och sportindustrin är stora användare och i behov av kompositkunnig personal.

En av de mest kända kompositerna är kolfiber och den globala efterfrågan på kolfiber spås tredubblas fram till 2020. Fordons- och vindkraftsindustrin kommer stå för närmare hälften av efterfrågan, men även branscher som flyg-, försvars-, sport-, och byggindustrin förväntas öka sin användning.

Utbildningens mål
Efter din utbildning har du kompetens att driva olika projekt efter egenupprättade aktivitetsplaner och kan uppskatta graden av rimlighet mellan experimentella och teoretiska resultat. Du kommer kunna identifiera och lösa hållfasttekniska problem, arbeta i olika maskinsystem och datoriserade program vid produktion och bedömning samt göra beräkningar i problemlösningssyfte. 

Du hanterar design-, rit- och konstruktionsverktyg så som CAD och kan kommunicera funktion- och företagsprofil genom design och form.

Utbildningsledare
Klas Löfgren
0340-48 39 55

 

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-07-01

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Reportage om utbildningen

GTBOARD besöker Volvo och pratar kompositteknik och utbildning

Häng med när GTBOARD.com besöker Volvo Cars prototyptillverkning i Göteborg och snackar kompos...
Läs mer

Teknikhögskolan

Laddar...