På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Mjukvarutestare

Mjukvarutestare

Teknikhögskolan

Mjukvarutestare

Bli Mjukvarutestare

Om du väljer en karriär som mjukvarutestare kommer du bemästra uppgifter som tex att planera testaktiviteter, designa testscenarios och förstå när och hur de olika testmetoderna är lämpliga, allt för att se till att slutkunden får en så bra produkt som möjligt.

Som mjukvarutestare är det viktigt att du är noggrann och har sinne för samband och struktur. Eftersom du är delaktig i hela systemutvecklingskedjan kommer du behöva förstå programmering, kommunicera med både användare och utvecklare, och ha en känsla för kvalitet. Utbildningen ger dig den kunskap och de verktyg du behöver för att möta framtidens utmaningar inom detta arbetsområde.

Om utbildningen
Utbildningen förbereder dig för en karriär inom IT-branschen. Bland de kurser du läser ingår LIA, det vill säga lärande i arbete. Det är den del av utbildningen där du under en tid får testa dina nya kunskaper i verkligheten ute på ett företag. På så vis kommer du att få tillämpa teori i praktiken, känna på yrkesrollen och dessutom få en unik möjlighet att knyta kontakter i branschen för framtiden. I utbildningen ingår olika kursmoment som förbereder dig för yrkesrollen såsom projektmetodik, testautomation, testledning och objektorienterad programmering.

Utbildningens mål
Efter avslutad utbildning ska du kunna planera testaktiviteter, designa testscenarios, och bidra med kvalitetskompetens i olika typer av utvecklingsprojekt med olika utvecklingsmodeller.  Du ska på ett självständigt och professionellt sätt kunna avgöra lämpliga testmetoder, identifiera testscenarios baserat på behov och krav och inte minst leverera tydliga felrapporter.

Som mjukvarutestare kommer du att arbeta med tester i alla dess faser från definition av ett projekt till förvaltning av system. Du planerar utvecklar, dokumenterar och genomför tester på olika nivåer med hjälp av olika metoder.

Utbildningsledare
Isak Gerrbo
Tel: 08-549 013 18

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

Slut

2019-02-28

2020-02-28

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Teknikhögskolan

Laddar...