På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Piping Engineer

Piping Engineer

Teknikhögskolan

Piping Engineer

Välj ett framtidsyrke med hela världen som arbetsplats
Vill du konstruera och designa framtidens processanläggningar? Inom branscher som kemi-, offshore, energi-, livsmedel- och pappersindustrin utvecklas ständigt nya anläggningar och idag är det brist på välutbildad arbetskraft inom 3D-konstruktion. Den här utbildningen ger dig kunskaper i formgivning, konstruktion, beräkning och projektering med hjälp av moderna 3D-konstruktions- och projekteringsprogram. Du får en teknisk baskompetens och en ingenjörsmässig grundkunskap så att du ska kunna fungera fullt ut i en produktutvecklingsprocess. 

Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen och öppnar upp för många olika möjligheter till anställning, exempelvis som rörkonstruktör inom ett konsultföretag alternativt inom ett processindustriellt företag. Du ska kunna arbeta som konstruktör, ritare och längre fram i karriären väntar utmaningar som projektledare.

Utbildningens mål
Du får goda kunskaper i design, rörkonstruktion och anläggningslayout. Du får lära dig att ta fram fundament- och strukturritningar till 3D-modellering och isometrigenerering. Under utbildningen till piping engineer lär du dig att göra flödes- och spänningsberäkningar på rörsystem och utrustning samt att arbeta med kostnadskalkyler och tidplaner. Efter utbildningen kommer du ha en bred teoretisk och praktisk grund och erfarenhet av aktuella tekniska plattformar och inriktningar.

Utbildningsledare
Anna Klars
Tel:  031-700 83 01

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Slut

2019-06-10

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Teknikhögskolan

Laddar...