På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Processoperatör livsmedel

Processoperatör livsmedel

Teknikhögskolan

Processoperatör livsmedel

Brinner du för att miljörätts- och hållbarhetsfrågor? Är du nyfiken på livsmedelsindustrin? Då kanske du vill vara med och ta fram framtidens livsmedel i den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv.

Livsmedelsindustrin är idag den fjärde största sektorn inom svenskt näringsliv, så man kan ju förstå att livsmedelsproduktion är viktigt för Sverige. Dessutom blir det allt viktigare att ha rätt kompetens på plats för att kunna producera livsmedel på ett så miljövänligt och hållbart sätt som möjligt. Regeringen lanserade en vision om Sverige – en vision om en livskraftig landsbygd med växande företag och fler jobb. Målsättningen är att fram till år 2020 så ska antalet livsmedelsföretag öka med 20 %. Vill du vara med och bygga visionen om Sverige mot ett bättre och mer hållbart näringsliv?

Vad gör en processoperatör?
Som processoperatör inom livsmedel arbetar du med att säkerställa att råvaruhantering och produktion följer givna riktlinjer med ett livsmedelssäkert fokus. Arbetet innebär också att skapa arbetsinstruktioner samt hantera förändringar under hela processen på ett kvalitetssäkert sätt utifrån ett kundperspektiv. Du arbetar alltid mot ett så miljövänligt och hållbart arbetssätt och produktionsprocess som möjligt.

Vad kan jag arbeta med efter examen?
Efter genomförd utbildning kan du arbeta inom livsmedelsindustrin, inom både en storskalig eller småskalig livsmedelsproduktion. Du kan då arbeta som bl.a. ansvarig för produktion av livsmedel, processoperatör livsmedel, produktionsansvarig livsmedelslina, produtionsledare livsmedel, livsmedelsförädlare och kvalitetsansvarig livsmedelslina.

Vilken kunskap har jag efter utbildningen?
Som processoperatör inom livsmedel har du efter avslutad utbildning kunskap om olika kvalitetssystem som exempelvis BRC, ISO 22000, LEAN och Green LEAN samt hur dessa används för att skapa en miljövänlig och hållbar produktion. Du kommer även att ha en bred förståelse för hur mikrobiologi, kemi samt transport och logistik kan påverka produkters väg till konsument och hur man kan bibehålla både kvalitet och hållbarhet.

Kontakt
Tina Sandström, utbildningsansvarig
08-549 013 26

200 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

2020-08-03

Slut

2019-06-07

2020-06-05

2021-06-04

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Teknikhögskolan

Laddar...