På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Serviceingenjör connected home

Serviceingenjör connected home

Teknikhögskolan

Serviceingenjör connected home

Vad gör en serviceingenjör connected home?
Som serviceingenjör connected home arbetar du mot kund med installation, driftsättning, underhåll, reparation, felsökning, montage och konfiguration av teknisk utrustning inom hemautomation. Det handlar framför allt om vitvaror, där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att felsöka, installera, driftsätta och konfigurera enheter, utrustningar eller system i smarta hem eller offentliga byggnader för avhjälpande service.

Till skillnad från traditionella servicetekniker är du specialiserad på uppkopplade produkter i det intelligenta hemmet. Du utvecklar kundrelationer för att på så sätt utveckla affärer samt arbetar mot ekonomiskt uppsatta mål. Du arbetar alltid utifrån miljö- och energieffektivitet.

Jobba som serviceingenjör connected home
Det är ett skrikande behov av serviceingenjörer redan idag och allt fler företag efterfrågar personer som är utbildade på området med fördjupad digital kompetens. När du har läst klart utbildningen har du kunskap som är efterfrågad i branschen och som gör dig stark på arbetsmarknaden.

Efter examen väntar en spännande och bred arbetsmarknad inom branscher som leverantörer av vitvaror, TV och hemsäkerhet. Utbildningens bredd ger dig möjlighet att jobba mot byggbolag som skapar smarta hem, likaså kan du välja att jobba för ett installationsföretag.

Längre fram, som vidare karriärval kommer du att kunna axla roller där du deltar i försäljningsprocessen som tekniskt stöd till säljare alternativt aktivt jobba med att sälja produkterna själv.

Exempel på yrkesroller

  • Hemelektronikreparatör inom uppkopplade produkter
  • Installationstekniker inom larm och bredband
  • Serviceingenjör connected home
  • Serviceingenjör inom uppkopplade produkter
  • Servicetekniker
  • Servicetekniker inom hushållsmaskiner

Utbildningsform och upplägg
Serviceingenjör connected home är en yrkeshögskoleutbildning som du läser på distans och heltid under 1,5 år. Eftersom YH-utbildningens studietakt är 100 procent rekommenderar vi inte att du arbetar heltid vid sidan av studierna. Däremot kan du kombinera dina studier med ett deltidsjobb.

Under studietiden kommer det att vara åtta träffar på Teknikhögskolan i Lund. Och under 13 veckor av din studietid är du ute på praktik, som kallas för LIA eller lärande i arbete inom yrkeshögskolan.

Certifiering
I utbildningen till serviceingenjör connected home ingår en Pytronic Gateway-certifiering.

Kunskap efter utbildningen
Efter examen kan du arbeta mot kund med installation, driftsättning, underhåll, reparation, felsökning, montage och konfiguration av teknisk utrustning inom hemautomation, framför allt för vitvaror. Du är specialiserad på uppkopplade produkter i det intelligenta hemmet och du har förmågan att utveckla kundrelationer och affärer samt arbeta mot ekonomiskt uppsatta mål.

Studietakt

100%

Poäng

325 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-08-01

Slut

2021-12-31

2022-12-31

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Serviceingenjör connected home på Teknikhögskolan.