På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Kontakttolk Arabiska/Dari

Kontakttolk Arabiska/Dari

Vårdyrkeshögskolan

Kontakttolk Arabiska/Dari

Kontakttolk Arabiska/Dari – distansutbildningen för dig som är intresserad av språk, är flexibel och vill arbeta med människor.

Som kontakttolk har du ett väldigt varierande yrke där du kan tolka på plats, via telefon eller video. De två sistnämnda är tolkningssätt som har ökat den senaste tiden, då det ibland saknas tolkar på vissa mindre orter i Sverige. Som tolk översätter du mellan olika parter i tal och skrift. Du kan arbeta åt myndigheter, däribland Arbetsförmedlingen och Migrationsverket eller olika tolkförmedlingar, även inom en kommun på uppdrag av flera myndigheter. Kontakttolk är även ett perfekt jobb för dig som är sugen på att starta eget företag.

Utbildningsform och upplägg
Kontakttolk Arabiska/Dari är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid och distans under 1,5 år. Under studietiden kommer det att vara 10 obligatoriska träffar på Vårdyrkeshögskolan i Göteborg. Dessa träffar är förlagda på helger, så att även du som arbetar vid sidan av studierna ska kunna vara med.

Auktorisering
Utbildningen förbereder dig inför en auktorisering via Kammarkollegiet.

Läs mer på Vårdyrkeshögskolans hemsida.

Studietakt

100%

Poäng

310 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2021-03-08

2022-03-07

Slut

2021-08-31

2022-08-31

2023-08-31

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Kontakttolk Arabiska/Dari på Vårdyrkeshögskolan.