På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Kontakttolk arabiska/dari

Kontakttolk arabiska/dari

Vårdyrkeshögskolan

Kontakttolk arabiska/dari

Kontakttolk Arabiska/Dari – distansutbildningen för dig som är intresserad av språk, är flexibel och vill arbeta med människor.

Vad gör en kontakttolk?
Som kontakttolk har du ett väldigt varierande yrke där du kan tolka på plats, via telefon eller video. De två sistnämnda är tolkningssätt som har ökat den senaste tiden, då det ibland saknas tolkar på vissa mindre orter i Sverige. Som tolk översätter du mellan olika parter i tal och skrift.

Jobba som kontakttolk
Som kontakttolk kan du arbeta åt myndigheter, däribland Arbetsförmedlingen och Migrationsverket eller olika tolkförmedlingar, även inom en kommun på uppdrag av flera myndigheter. Kontakttolk är även ett perfekt jobb för dig som är sugen på att starta eget företag.

Utbildningsform och upplägg
Kontakttolk Arabiska/Dari är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på heltid och distans under 2 år. Under studietiden kommer det att vara 10 obligatoriska träffar på Vårdyrkeshögskolan i Göteborg.

Auktorisering
Utbildningen förbereder dig inför en auktorisering via Kammarkollegiet.

Kunskap efter utbildningen
Efter genomförd utbildning kommer du självständigt att kunna orientera dig och kommunicera med myndigheter, serviceorgan och andra organisationer på ett obehindrat sätt. Du kommer att kunna genomföra olika tolkuppdrag effektivt och rättssäkert samt kunna översätta och kommunicera mellan minst två språk i tal och skrift. Dessutom kommer du att kunna överbrygga hinder i människors kommunikation genom ett professionellt bemötande.

Vårstarter - ansökan öppnar i höst

Praktiska frågor om utbildningen
Emma Eklund

076-056 63 40

400 YH-poäng

Start *

2019-03-18

2020-03-16

Slut

2021-01-07

2022-01-07

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD