På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Steriltekniker

Steriltekniker

Vårdyrkeshögskolan

Steriltekniker

Steriltekniker - distansutbildningen för dig som är en noggrann problemlösare, serviceinriktad, trivs med att arbeta i team och har ett intresse för teknik inom sjukvård.

Vad gör en steriltekniker?
Som steriltekniker arbetar du med att rengöra, desinficera, sterilisera och kontrollera samt paketera medicinsk utrustning och gods. Arbetet innebär hantering av instrument med hjälp av utrustning som kräver kunskap om process, kontroller och validering. Du kvalitetssäkrar och ser till att vården har rätt förutsättningar för att förhindra vårdrelaterade infektioner.

Jobba som steriltekniker
Som steriltekniker kan du arbeta inom steriltekniska enheter på sjukhus, operationsavdelningar, tandvårdskliniker, djursjukhus och läkemedelsindustrin.

Utbildningsform och upplägg
Steriltekniker är en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning) som du läser på distans och heltid under 1,5 år. Under studietiden kommer det att vara 9 träffar på Vårdyrkeshögskolan i Stockholm eller Uddevalla, där en träff kan sträcka sig över 2-3 dagar.

Kunskap efter utbildningen
Efter genomförd utbildning har du specialiserad kunskap inom vårdhygien, teoretisk och praktisk kunskap om rengörings- och steriliseringsprocesser samt instrument- och förrådshantering. Du har även en överblick över angränsande yrkes- och kompetensområden gällande service, lagar, regler, riktlinjer och standarder relevanta för arbetsområdet inom yrkesrollen.

Dessutom kommer du att ha färdigheter i att planera och utföra underhåll och inspektion av tekniskt avancerade instrument och utrustning som finns på arbetsplatsen.

Praktiska frågor om utbildningen
Åsa Klockerud

08-549 013 28

300 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-01

2020-08-01

Slut

2019-12-20

2020-12-18

2021-12-17

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Steriltekniker på Vårdyrkeshögskolan.