På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Integrationspedagog

Integrationspedagog

Vuxenutbildningen Piteå

Integrationspedagog

Integrationspedagog - ett viktigt yrke för en fungerande integration

Är du en medmänniska som vill se andra människor växa? Har du förmågan att sätta dig in i andra människors situation? Mår du bra av att ta ansvar och dessutom är en god lyssnare? Då ska du söka den här utbildningen - du är nämligen väldigt viktig. Både för de människor som behöver hjälp att bygga sitt nya liv och för det nya samhället vi bygger tillsammans med dem.

Det omfattande flyktingmottagandet i Sverige ställer krav på ett bra mottagande och en fungerande integration. Som integrationspedagog kan du jobba på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Du kan också arbeta med flyktingar och invandrare i andra verksamheter som bidrar till integration i vid mening. Utbildningen le­der till ett stimulerande jobb där bemötande betyder väldigt mycket. Viktigt är att du har förmågan att sätta dig in i nyanländas perspektiv och situation, utan att förlora din professionella integritet.

Utbildningens upplägg
Den lärarledda klassrumsundervisningen omfattar i genomsnitt 15 timmar per vecka, resterande studietid under veckan avser grupparbeten, självstudier, studiebesök etc. Vid LIA bekostar du som studerande alltid själv resor och eventuellt uppehälle.

Kan man studera och arbeta samtidigt?
Det är inte ovanligt att många väljer att studera och mer eller mindre yrkesarbeta samtidigt. Denna utbildning är på heltid (100 %) vilket motsvarar 40 timmars arbetsinsats per vecka. Det är därför inte rimligt att man kan lyckas kombinera heltidsstudier med ett arbete på heltid, men det är förstås upp till den enskilde att avgöra.

Kontakt
Sandra Hedenström,
utbildare integrationspedagogik
0911-69 68 75

230 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-08-19

Slut

2019-06-14

2020-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD