På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Ok

Lärarassistent

Lärarassistent

Xenter Botkyrka

Lärarassistent

"Lärarjobbet kan inte innehålla allt hela tiden, lärarassistenten kan ta över det som inte är centralt i det pedagogiska uppdraget” säger Johan Ahlkvist, Verksamhetschef i Tyresö kommun. Lärarförbundet anser att “skolan och förskolan behöver tillföras olika typer av stödfunktioner” för att lärarna ska kunna fokusera på elevers lärande och exemplifierar arbetsuppgifter att föra över till andra kompetenser.

Lärarassistentens ansvarsområde är att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarens uppdrag att undervisa, så som elevsocialt och administrativt.

Grundorsaken till behovet av lärarassistenter är lärarbristen men också ett behov inom skolan att skapa förutsättningar för att organisera verksamheten på andra sätt än idag. 

Lärarbristen, som ser ut att vara bestående, framtvingar effektivisering och omfördelning av arbetsuppgifter så att lärarna får arbeta med undervisning.

Studietakt

100%

Poäng

200 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2022-08-22

Slut

2022-08-01

2023-05-26

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2021-10-27

2022-05-09

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt
Utbildningens webbsida

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Lärarassistent på Xenter Botkyrka.