På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Specialist - elmotordrivna fordon

Specialist - elmotordrivna fordon

Xenter Botkyrka

Specialist - elmotordrivna fordon

En välutbildad specialist på elfordon har framtiden för sig. En snabbt ökande försäljning av elbilar, hybridbilar och bränslecellsdrivna fordon skapar ett ökat behov av personal för service och reparationer.

Vill du jobba med miljövänligare teknik?
Bil- buss- och lastbilsbranschen är på väg in i ett generationsskifte från förbränningsmotorer till elmotorer. I dagens fordon ökar antalet datorer ständigt och de nya el- och hybridfordonen kräver fordonstekniker med nya kunskaper och synsätt. Vill du vara med och ligga i framkant för att möta behovet av tekniker som kan felsöka på den nya generationens fordon?

Inte bara dagens nya teknik
För att möta morgondagens teknik får du i YH-utbildningen med dig verktyg för att ta till dig och förmedla ny teknik. Du kommer att lära dig de för- och nackdelar som olika miljövänligare tekniska lösningar har. För att hantera ny teknik med nya fel, ingår som en viktig del i utbildningen att du själv kan skapa systematiska och strukturerade arbetsmetoder. Du kommer också att få jobba med och vara en del av införandet av ny miljövänligare teknik.

Du behövs i branschen
Branschen sitter med i ledningsgruppen och är med och utvecklar utbildningen. De har ett stort behov av mekaniker och är angelägna om att du får precis den kompetens som de ivrigt efterfrågar. Branschen bistår även med teknisk utrustning till skolan. Du får därför arbeta praktiskt och laborera med relevant teknisk utrustning på skoltid. Vissa moment kan även förekomma ute på företag.

Praktik drygt en fjärdedel av tiden
Under 12 veckor av utbildningen är du ute på praktik, LIA, för att du snabbt ska komma in i arbetet och skapa framtida kontakter. Många hittar sin framtida arbetsplats redan under praktikperioden. Har du ett intresse för teknik och är noggrann och flexibel? Gillar du service, kundkontakt, att vara en problemlösare, samt arbeta praktiskt och strukturerat? Då kan YH-utbildningen Elfordonsspecialist vara rätt för dig.

Efter YH-utbildningen ska du bland annat ha kompetenser för att:

  • kunna söka och ta till sig ny teknik ifrån tidningarsartiklar, internet och forskningsartiklar
  • förstå vikten i att ständigt sätta sig in i ny teknik och det livslånga lärandet för att kunna följa den allt snabbare tekniska utvecklingen och de förändringar denna medför
  • förstå, förebygga och hantera risker i tekniska system
  • utifrån systematisk felanalys föreslå och genomföra lämpliga åtgärder

Kontakt
Jan Sätherlund, Utbildningsledare
0708 - 68 29 37

220 YH-poäng

Start *

2019-08-26

Slut

2020-06-12

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Xenter Botkyrka

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Specialist - elmotordrivna fordon på Xenter Botkyrka.