På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Specialistundersköterska avancerad hemsjukvård

Specialistundersköterska avancerad hemsjukvård

YH Region Kronoberg

Specialistundersköterska avancerad hemsjukvård

STARTAR EJ 2021

Om du är undersköterska och vill utveckla dig eller om du vill du utvecklas i din nuvarande yrkesroll. Då kan detta vara utbildningen för dig!

Utbildningen kommer ge dig fördjupade kunskaper inom avancerad hemsjukvård. Du kommer att förbereda dig på att ge avancerad hemsjukvård och palliativ vård till de svårast sjuka som vårdas i sina hem. Utbildningen kommer att öka din medvetenhet om kommunikationens betydelse, empatisk förhållningssättt och självinsikt med patienten/brukaren och dess anhöriga.

Din specialisering som undersköterska innebär även kunskaper om krishantering, akut omhändertagande, hjärt- och lungräddning, specifik omvårdnad samt vård vid livets slut.

Utbildningen håller hög nivå för att matcha de krav som ställas från arbetslivet och du kommer vara väl rustad att möta dem!

Studierna till specialistundersköterska inom avancerad hemsjukvård bedrivs delvis på distans med obligatoriska träffar i Växjö. Träffarna sker ca två gånger per termin och pågår ca 2 -3 dagar. Dessa varvas med självstudier och handledning via gruppdiskussion/ chatt. LIA (Lärande I Arbete) sker i form av hospiteringstillfällen inom olika relevanta verksamheter. Praktikplats ordnas av skolan och i möjligaste mån nära hemorten.

Som studerande har du tillgång till en utbildningsplattform. Det är en sluten plattform som du kan nå hemifrån via webben. Här publiceras information som rör utbildningen, till exempel studiehandledning, schema, uppgifter, forum för reflektioner och loggbok. Du kan även ha diskussioner med klasskamrater (chatt) eller genomföra examinationer.

Datorkunskap
Eftersom utbildningen till stor del är webbaserad är det en förutsättning att du har goda kunskaper i datorhantering. Det är dock inget behörighetskrav. Du bör även ha tillgång till dator med internetuppkoppling. För dig som bor i närheten finns datorer att tillgå på skolan.

Utbildningen innehåller följande kurser:
(5 poäng motsvarar 1 veckas studier)

 • Akut omhändertagande Standard 25
 • Avancerad sjukvård Standard 40
 • Digital och medicinsk teknik Standard 10
 • Examensarbete Examensarbete 20
 • Handledning Standard 10
 • Introduktion, hygien, smitta smittspridning Standard 25
 • Kommunikation etik och kultur Standard 15
 • LIA LIA 20
 • Palliativ vård Standard 35
   

Kontakt
Monika Caesar,
Verksamhetsledare / utbildningsledare
0470-58 66 93, 0709-67 32 47

Studietakt

50%

Poäng

200 YH-poäng

Start *

2022-08-15

Slut

2024-06-30

Ansökan öppnar*

Ansökan stänger*

2022-02-15

2022-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Specialistundersköterska avancerad hemsjukvård på YH Region Kronoberg.