På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Affärsinriktad speditör - inriktning lönsamma och hållbara logistiklösningar

Affärsinriktad speditör - inriktning lönsamma och hållbara logistiklösningar

Yrgo

Affärsinriktad speditör - inriktning lönsamma och hållbara logistiklösningar

Behovet av speditörer är idag mycket stort på arbetsmarknaden!

Speditörens arbete går ut på att för en kunds räkning samordna transporter över gränserna, så att de sker smidigt och utan uppehåll samt med lönsamhet. En speditör är dessutom specialist på alla de dokument som ofta är nödvändiga för gränsöverskridande transporter. Det gäller allt från fraktsedlar till tulldokument. Speditören skapar lönsamma och långsiktiga kundrelationer med kundanpassade logistiklösningar.

Speditionsföretagen har länge eftersträvat personal med ett säljande förhållningssätt, dvs. en speditör som kan skapa merförsäljning. En speditör med förmåga att identifiera och erbjuda utökade affärslösningar är väldigt attraktiv på arbetsmarknaden enligt tillfrågade branschföretag.

Transportbranschen ställer höga krav på kundservice och effektiva leveranser. På grund av den växande internationella handeln i kombination med skärpta miljökrav kommer det i framtiden att krävas smartare lönsamma logistiklösningar.

Denna utbildning ger dig yrkesspecifik kompetens inom internationell spedition och kostnadseffektiv logistik. Du får lära dig om affärsutveckling, praktisk försäljning och marknadsföring av logistiktjänster, samt om transportekonomi, logistikrätt, internationell handel, affärskommunikation, lönsam miljölogistik samt om transporter inom sjö, flyg, järnväg och land.

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd praktik, så kallad LIA (Lärande i Arbete). LIA är fördelaktigt för alla parter. Som studerande får du prova på speditionsbranschen och en chans att fundera på alternativa framtida arbetsgivare. Du får även teoretisk erfarenhet praktiskt förankrad vilket ger mycket stora möjligheter att efter avslutad utbildning gå direkt in i arbete.

Utbildningen leder till kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Arbetsmarknad
Utbildningens innehåll styrs av aktuella kompetenskrav i arbetslivet, vilket innebär att utbildningen är branschanpassad och aktuell.
Anställningsgraden för examinerade speditörer är extremt hög. 100 % av de som tar examen från denna utbildning arbetar som speditörer inom sex månader efter avslutad utbildning.

Mer information
Anna Karlsson
Tel. 031-367 31 83

Lisa Algestam
Tel. 031-367 31 80

 

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

Påbörjad

2019-01-21

2020-01-06

2021-01-04

Slut

2018-12-20

2019-12-20

2020-12-23

2021-12-17

2022-12-16

Studietakt

100%

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

ANSÖKAN ÄR STÄNGD

Yrgo

Laddar...