Internationell miljöinriktad speditör

En speditör organiserar transporter, i huvudsak mellan olika länder, men även inrikes. Man utformar offerter, logistik och gör en ruttplanering för att frakta godset den effektivaste vägen. Läs mer om transportyrken på framtid.se

Framtid.se websida

Tips på andra utbildningar som kanske passar

Key Account Manager

Sälj & Marknadshögskolan

Ta nästa kliv i karriären och jobba med kundrelationer och affärsutveckling!

Jobbar du idag med försäljning och är redo för en ny utmaning? Som Key Account Manager (KAM) är det din uppgift att bygga goda, långsiktiga och lönsamma relationer till företagets nyckelkunder. Rollen innebär även att hitta nya utvecklingsmöjligheter, både för ditt företag och dina kunder.

Om utbildningen
Målsättningen med utbildningen Key Account Manager är att du efter avslutad utbildning ska kunna utveckla relationen till företagets viktigaste kunder i en operativ roll. Därutöver ska du ha slipat din organisatoriska, strategiska och analytiska förmåga med avseende på kvalificerad nyckelkundsbearbetning. Du får breda kunskaper inom strategisk försäljning, t.ex. affärsjuridik, avtal, ekonomi och finansiell planering. Under utbildningen lär du dig även hur du stärker ett företags position på marknaden genom till exempel behovsanalys, strategisk marknadsföring och omvärldsanalys.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetat några år inom B2B-försäljning och vill komplettera med en gedigen utbildning. Du är en kommunikativ person som har sinne för affärer och god förmåga att bygga långsiktiga relationer. Du är skicklig på att föra diskussioner och förhandlingar samtidigt som du är smidig vid hanteringen av komplexa situationer.

Utbildningen ges på distans med fysiska träffar i Göteborg alternativt i Stockholm. Ett fåtal träffar har obligatorisk närvaro, på grund av examinerande muntliga redovisningar i vissa kurser. Utbildningen genomförs också på halvfart, vilket betyder att du läser ett års utbildning under två år. I och med detta upplägg har du goda möjligheter att arbeta vid sidan av studierna.

Efter examen kan du arbeta som exempelvis:

  • Key Account Manager
  • Account Manager
  • Storkundsansvarig
  • Företagssäljare
  • Nyckelkundsansvarig 

______________________________________

Har du eventuella frågor om utbildningen? Då är du varmt välkommen att kika in på vår hemsida. Där hittar du kontaktuppgifter till våra utbildningsledare som gärna besvarar alla dina frågor.

Med vänliga hälsningar
/ Sälj & Marknadshögskolan

Utbildningsstart
Höstterminen 2024
Höstterminen 2025
Höstterminen 2026
Utbildningsslut
Vårterminen 2026
Vårterminen 2027
Vårterminen 2028
Studietakt
50%
YH poäng
200 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-15
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
DISTANS (Göteborgs kommun)

Energitekniker med specialisering vindkraft

Campus Varberg

Energibranschen är i dag en av de snabbast växande marknaderna, globalt, i Europa och i Sverige. Den negativa klimatutvecklingen måste snabbt bromsas upp vilket gör det nödvändigt att gå från dagens fossila energiproduktion till förnybara energikällor som vind-, sol-, våg- och vattenkraft samt biomassa.

I Sverige är vindkraft den tredje största källan för elproduktion efter vatten- och kärnkraft. Vindkraftsel utgör 12 procent av den totala elproduktionen, en siffra som kommer att öka de närmaste åren. Detta gör att branschen kommer att ha ett ständigt växande behov av energitekniker med kompetens att sköta drift, löpande underhåll samt service av allt fler och större vindkraftsturbiner. 

Vindkraften byggs ut alltmer och den tekniska utvecklingen går snabbt. Arbetsplatserna är många och efterfrågan på kompetens är stor. Exempelvis måst energibolagen och de svenska vindkraftsbolagen idag rekrytera tekniker från andra länder för att klara av det växande behovet kring drift, underhåll och service.

Utbildningens mål
Utbildningen har tagits fram i samarbete med flera av de ledande aktörerna inom energi- och vindkraftsbranschen. Under utbildningen görs flera studiebesök och du har möjlighet att göra din LIA (Lärande i arbete) både hos vindkraftleverantörer, servicebolag som energibolag.

Målet är att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta som tekniker inom energi- och vindkraftsbranschen. Förutom god kännedom om vindkraftsteknik har du tillägnat dig kunskap inom energisystem, el, instrument, hydraulik, data samt miljö- och energieffektivisering.

Utbildningen är speciellt framtagen för att ge dig som studerande de kunskaper och färdigheter som energi- och vindkraftsbranschen efterfrågar och du ska direkt kunna börja arbeta som tekniker i grupp samt självständigt främst inom vindkraft.

Information om läkarintyg
För att få genomföra LIA-kurs krävs läkarintyg gällande höghöjdarbete enligt AFS 2005:6, 41-45§§. Resultatet från undersökningen kan komma att begränsa var LIA-kursen kan förläggas och vilken inriktning den studerande kan välja inom yrket.

Utbildningens innehåll i korthet:

  • Arbetsmiljö och säkerhet 
  • Datateknik och IT-kommunikation 
  • Elkraft för energitekniker 
  • Ellära för energitekniker 
  • Energiteknik 
  • Examensarbete med fokus mot vind och energi 
  • Hydraulik och mekanik 
  • Kraftanläggningar 
  • Kraftsystems uppbyggnad och underhåll 
  • LIA 1 
  • LIA 2 
  • LIA 3 
  • Miljö och hållbar utveckling 
  • Projektarbete och rapportskrivning 
  • Styr- mät och reglerteknik
  • Vindkraftsystem 
  • Tillämpad matematik för energitekniker

Mer information om studieorter
Du söker plats på utbildingen i Varberg eller vår satelitort Lidköping. Utbildningen sänds i realtid från klassrummet i Varberg till satellitorten. Där följer du undervisningen i klassrum tillsammans med dina studiekamrater. Vissa delkurser sänds även digitalt till Varberg om utbildaren för delkursen befinner sig på annan ort. Då undervisningen sänds digitalt kan det öppna upp för möjligheten att delvis ta del av utbildningen på distans. Kontakta ansvarig utbildningsledare för att mer information om utbildningens upplägg och dina möjligheter.

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola. B-körkort krävs.

Kontakt
Elin Rehn
Utbildningsledare

Utbildningsstart
Påbörjad (2024-01-15)
2025-01-13
2026-01-12
Utbildningsslut
2025-12-19
2026-12-18
2027-12-17
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan är stängd
Kontakta skolan vid intresse
Branscher
Teknik & tillverkning
Övrigt
Bygg & fastighet
Satellitort
Lidköping

Business representative in textile & fashion

Nordiska Textilakademin

Med en här utbildningen får du praktisk säljträning, förståelse för hur du kan nyttja digitala verktyg, hur du kan göra ekonomiskt strategiska val och att nå framgång genom att jobba i team.

Din yrkesroll handlar om att bygga relationer och skapa kundvärde, så den här utbildningen är perfekt för dig som vill interagera med människor och genomföra goda affärer för både företaget och kunden ur ett hållbart, strategiskt och ekonomiskt perspektiv!

Utbildningen är på cirka 2 år och bedrivs på heltid. Vår bas har vi i Textile Fashion Center i Borås. Kurserna är huvudsakligen på svenska, men fackuttryck och termer på engelska förekommer då engelska är det vedertagna branschspråket. 

Arbetssätt och arbetsformer som används är föreläsningar, seminarier, workshops, självstudier, grupp- och individuella arbeten, helklass- och individuell undervisning och handledning.

För att få praktisk erfarenhet och för att utveckla och fördjupa dina specifika kompetenser är 1/4 av programmet arbetsplatsförlagd praktik/lärande i arbete (LIA).

Efter utbildningen kan du arbeta inom:

  • Business representative
  • Företagssäljare
  • Marknads- och försäljningsassistent
  • Sales representative
  • Säljande butikschefer och avdelningschefer i butik
  • Säljare

Behörig att söka är du som har grundläggande behörighet eller reell kompetens.

Utbildningsstart
2024-08-01
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Studieort
Borås kommun

Internationell inköpare inom textil / mode / funktion

Nordiska Textilakademin

Programmet är 2-årigt och bedrivs på heltid. Vår bas i allt vi gör finns i Textile Fashion Center i Borås. Studier hos Nordiska Textilakademin är ett åtagande som innehåller hårt arbete och full satsning.

Inköparens arbete är mångsidigt och det krävs god känsla för mode och trender. Du får i utbildningen kunskaper i prisförhandling, att kvantifiera rätt och att förstå varans väg samt välja material, leverantör och produktionsland, dessa är de nyckelkompetenser som krävs för att göra en god affär. Du kommer under programmet att arbeta med verkliga uppdrag och kunder, detta ger dig en bred kompetens och hög anställningsbarhet.

För att få praktisk erfarenhet och för att utveckla och fördjupa dina specifika kompetenser är 1/4 av programmet arbetsplatsförlagd praktik/lärande i arbete (LIA).

Efter utbildningen kan du arbeta inom bland annat:

  • Inköpsassistent
  • Inköpare
  • Produktutvecklare; mode, textil
  • Designassistent

Behörig att söka är du som har grundläggande behörighet eller reell kompetens.

Utbildningsstart
2024-08-01
2025-08-01
2026-08-01
Utbildningsslut
2026-06-30
2027-06-30
2028-06-30
Studietakt
100%
YH poäng
400 YH-poäng (ca. 2.0 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-13
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Kultur, media, design
Studieort
Borås kommun

Löne- och ekonomikonsult

Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Allt fler företag och organisationer lägger ut löne- och redovisningsfunktionerna hos externa byråer, vilket ökar efterfrågan på kunniga löne- och ekonomikonsulter.

En löne- och ekonomikonsult finner jobb inom alla branscher. Hos små och stora företag, privata och offentliga arbetsgivare samt bemanningsföretag. Yrkesrollen har på senare år genomgått en förändring och idag ska man inte bara behärska lön utan också kunna pensioner, förmåner, skatter, arbetsrätt etc. Yrket innebär en mer konsultativ roll än tidigare. En rådgivande servicefunktion som stöttar både medarbetare och chefer. Denna roll kräver en både bred och djup utbildning som möter de nya kraven.

Utbildningen
Löne- och ekonomikonsult ger dig en helhetssyn för att förstå sambanden mellan områdena lön, ekonomi och personal. Du får kompetens att använda och förvalta olika lönehanteringssystem och utföra kvalificerade arbetsuppgifter inom lön och ekonomi. Du lär dig också att tolka och tillämpa de viktigaste lagarna samt att bokföra, göra bokslut och skapa årsredovisningar i olika redovisningssystem. Även pensions- och försäkringsärenden har en viktig del i utbildningsplanen.

Att behärska engelska inom yrkesområdet är en övergripande del i hela utbildningen.

Frågor?
Kontakta Liselott Elfstrand
031-724 66 08

Utbildningsstart
2024-08-01
Utbildningsslut
2026-02-28
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2024-05-15
Branscher
Ekonomi, admin, sälj
Juridik