På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Film

Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling

Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling

Yrgo

Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling

Är du barnskötare och vill ta nästa steg till en ny yrkesroll? I den här utbildningen fördjupar du dina kunskaper om barns lärande, samt om metoder och utvecklingsarbete för språkutvecklande arbetssätt.

Utbildningen Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling bygger vidare på grundutbildningen till barnskötare. Utbildningen riktar sig till dig som vill bredda och fördjupa dina kunskaper om barns lärande och språkutveckling för att kunna utveckla arbetssätten i förskolan och sina pedagogiska metoder.

Utbildningen löper under fyra terminer på halvfart. Undervisningen har en tydlig arbetslivsanknytning med forskningsbaserade teoretiska kunskaper. Parallellt med undervisning sker handledarstödda egenstudier, LIA (lärande i arbete) och studiebesök i olika verksamheter.

Teoriavsnitt varvas med varierade och ämnesövergripande projekt samt verklighetsbaserade problemställningar som ger möjlighet att bättre spegla det kommande yrkeslivet. Metodiken utvecklar förmågan att bättre möta förskolans uppdrag, förutsättningar och arbetsformer.

Undervisningen är utformad för att bidra till eget ansvar och skapa förutsättningar för aktiv inlärning, diskussioner, livslångt lärande och personlig utveckling.

Arbetsmarknad
Svensk förskola står inför stora utmaningar att möta behovet av personal med rätt kompetens. Efterfrågan på barnskötare är stor och statistiken visar att den trenden kommer att hålla i sig. För att kunna arbeta med läroplanens mål, uppdrag och intentioner krävs kunskap och utbildning.

Förskolans kvalité hänger samman med kompetensen hos personalen. Det språkutvecklande uppdraget är en stor del för förskolans arbetsområden.

Mer information

Linda Åhnbrink
Tel: 070-533 84 24

Emma Nilsson
Tel: 031-367 31 80

200 YH-poäng

Start *

2019-09-02

2020-09-07

Slut

2020-05-29

2021-05-28

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2020-05-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt

Yrgo

Laddar...

JAG VILL HA MER INFORMATION

Vill du ha mer information om en utbildning? Här kan du kontakta utbildningsanordnaren om Specialistutbildad barnskötare med inriktning språkutveckling på Yrgo.