Affärsutvecklare besöksnäring

En affärsutvecklare skall utveckla och paketera tjänster mot befintliga och nya kundgrupper inom turist och besöksnäringen. Läs mer om Affärsutvecklareframtid.se.

Framtid.se websida

Tips på liknande utbildningar som kanske kan passa dig

Arctic Hospitality Leader

Changemaker Educations AB

Arctic Hospitality Leader

Besöksnäringen i Swedish Lapland och övriga Sverige växer kraftigt. Vi behöver ditt värdskap och din kompetens för att stolt och varsamt visa världen vad värdskap av toppklass innebär. I Sverige har vi många unika upplevelser och aktiviteter samt även Europas sista bevarade vildmark.

Arctic Hospitality Leader ger dig kompetens att marknadsföra och genomföra guidning, värdskap och turistaktiviteter. Du får även lära dig om revenue management och ledarskap. Allt detta kopplas till besöksnäringen i Sverige. Utbildningen går på distans online (med ett fåtal fysiska träffar) och kan således läsas vart än i landet du befinner dig.

Hela utbildningen genomförs i direkt samverkan med besöksnäringen och som en viktig del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete) sista terminen, vilket utgör ca 25% av utbildningen. På så sätt bygger du nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Exempel på yrkesroller som du kan söka efter examen är:

  • Arctic Hospitality Leader
  • Event & Experience Leader
  • Turistbyråchef Driftansvarig hotell (operation manager)
  • Guide, reseledare och värd
  • Konceptutvecklare turism

Har du frågor är du vart välkommen att kontakta oss med dina frågor, vill du veta mer?  Läs mer här!

 

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-09-12)
2023-09-11
2024-09-01
Utbildningsslut
2023-12-22
2024-12-20
2025-12-19
Studietakt
100%
YH poäng
300 YH-poäng (ca. 1.5 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-03
Branscher
Data & IT
Hotell, restaurang, turism
Kultur, media, design
Studieort
DISTANS (Bodens kommun)

Foodmaker

Changemaker Educations AB

Med utbildningen Foodmaker – Matentreprenör får du redskapen att själv starta upp och driva en småskalig och hantverksmässig verksamhet inom livsmedelsindustrin eller att utveckla din redan existerande verksamhet. Utbildningen riktar sig även till dig som redan arbetar eller vill arbeta på ett etablerat företag och hjälpa dem att växa på ett medvetet och hållbart sätt.

Som Foodmaker - Matentreprenör tar du fram produkter inom bageri, charkuteri, mejeri eller bär-, frukt- och grönsaksförädling. Detta är något du brinner för. Hantverket har du redan – vi ger dig kunskaper om allt runtomkring som exempelvis livsmedelssäkerhet, lagstiftning, affärsmetodik och ledarskap. Vi har även ett stort fokus på hållbarhet.

Under utbildningen får du redskapen att själv starta upp en småskalig verksamhet inom livsmedelsindustrin, och tid att lägga på att utveckla ditt koncept och ditt företagande. Utbildningen bedrivs i nära samarbete med branschen och ger även dig som redan driver en verksamhet inom livsmedelsindustrin möjlighet att utveckla eller skala upp din affär och ditt koncept. Projekten under studierna kan med fördel kopplas direkt till din egen verksamhet. Utbildningen riktar sig även till dig som är, eller vill bli anställd inom livsmedelsföretag, restaurang eller sektorn för matturism, och som vill ta större ansvar inom en befintlig roll eller hjälpa till att hitta nya möjligheter eller utveckla arbetet med mathantverk och småskalig livsmedelsförädling.

Efter avslutad utbildning kan du jobba som Foodmaker (Mathantverkare), Småskalig livsmedelsförädlare, Restauratör, Affärsutvecklare, Anställd inom restaurang och matturism eller Anställd inom mathantverk och livsmedelsförädling.

Har du frågor får du gärna kontakta oss,  läs mer här 

Utbildningsstart
Påbörjad (2022-09-12)
2023-09-11
Utbildningsslut
2024-08-02
2025-08-01
Studietakt
50%
YH poäng
225 YH-poäng (ca. 2.3 år)
Ansökan öppnar
Öppen för ansökan
Ansökan stänger
2023-05-03
Branscher
Teknik & tillverkning
Hotell, restaurang, turism
Studieort
DISTANS (Bodens kommun)