På denna webbsida använder vi Cookies (Kakor) för att du skall få ut mesta möjliga av ditt besök på sidan.
Genom att använda webbsidan godkänner du användningen av Cookies, som beskrivs i vår Integritetspolicy

Jag förstår

Driftingenjör inom kyla, VVS och energi

Driftingenjör inom kyla, VVS och energi

Yrkeshögskolan i Eslöv

Driftingenjör inom kyla, VVS och energi

Driftingenjören med specifik kompetens inom kyla är en unik, efterfrågad yrkesroll i hela landet.

I nuläget saknar branschen folk med system- och konstruktionsförståelse som kan arbeta som projektledare inom installation, drift och underhåll, samt konstruktion och utredning på kyltekniska anläggningar.

Utbildningens mål
Utbildningen till driftingenjör ger dig sådana kunskaper, kompetenser och erfarenheter inom områdena kyla, VVS och Energi att du är anställningsbar inom berörda branscher, direkt efter examen. Efter avslutad utbildning ska du ha kompetenser att kunna konstruera och installera tekniska system för uppvärmning, kylning och komfort. Du ska kunna driftsätta, felsöka och underhålla tekniska system för uppvärmning, kylning och komfort. Du ska få kunskaper om hur du energieffektiviserar och miljöanpassar kyltekniska system och kunna välja miljöanpassade köldmedier till kyltekniska system.

Arbetsmarknaden
Driftingenjören med specifik kompetens inom kyla är en unik, efterfrågad yrkesroll i hela landet. Den fyller ett tomrum inom VVS, Energi- och kylbranschen, där man efterfrågar teoretiska praktiker och praktiska teoretiker. I nuläget saknar branschen folk med system- och konstruktionsförståelse som kan arbeta som projektledare inom installation, drift och underhåll, samt konstruktion och utredning på kyltekniska anläggningar som butiker, köpcentrum, industrier, kontorskomplex, badhus och ishallar.

Utbildningen bedrivs på heltid under 2 år varav 20 veckor är förlagda ute på en arbetsplats. Utbildningen kräver matematik 2 med lägst betyg E eller motsvarande som särskild behörighet.

Utbildningsansvarig: Petra Wahlström, 073-029 88 44

Karlsson Climate AB bedriver utbildningen i sammarbete med Eslövs kommun. 

400 YH-poäng

Start *

Påbörjad

2019-09-02

Slut

2020-06-12

2021-06-12

Studietakt

100%

Sista ansökn.dag *

2019-04-15

* Dubbelkolla gärna datum med anordnaren

Ansök direkt